Mūsų dvi degu patelės atsivedė šešis degiukus!!!

Mūsų dvi degu patelės atsivedė šešis degiukus!!!

27. Jan 2014, 11:19 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

O pasirodo, dar būna "stebuklų" šiam pasauly. Ankstyvojo sekmadienio rytmečio naujiena - mūsų dvi degu patelės Miegalė ir Smalsutė atsivedė šešis degiukus!!!!!!! Tiksliau, vyresnioji Miegalė susilaukė vaikiukų.

"Mama mama, man atrodo, mūsų degu turi vaikiukų! Mačiau daug uodegyčių!" - taip dukrytė mane pažadino vakar ankstyvą rytmetį, po tokio pranešimo visi miegai staigiai išsilakstė ir puoliau žiūrėti, ar tai realybė.

Eureka - tai buvo tiesa! Suskaičiavom - šeši pilkai juodi degiukai.

20140127111911-66427.jpg

Negalėjau patikėti, juk mes auginame dvi mergaites. Tam ir pirkome jas, kad nereikėtų turėti papildomų rūpesčių su pagausėjusia šeimyna.

Na faktas yra faktas. Puolėme su Saulute sklaidyti internetą, kaip degu maitina mažiukus, ar nesuėda, kada atsiskiria nuo mamos ir t.t. Taigi, degu gali tapti nėščia ne anksčiau šešių mėnesių amžiaus, jos nėštumas trunka 90 dienų. Mes jas įsigijome iš Kika parduotuvės tik prieš Kalėdas, vadinasi, viena degu jau buvo besilaukianti. Vaikiukų nuo motinos negalima atskirti aštuonias savaites, vadinasi, arba turėsime auginti patys, arba atiduoti su motina.

Degu jaunikliai maitinasi mamos pienu, tad nusiraminome, kad jų nereikės maitinti kažkaip su pipete :)

Žodžiu, buvau lengvame šoke. Nutariau paskambinti į Kika parduotuvę. Degu mums pardavusi moteris puikiai atsiminė, kada mes jas pirkome ir, kai papasakojau visą mūsų istoriją, prisipažino taip pat esanti lengvame šoke, nes tokio atvejo pas juos nėra buvę. Ji tikino, kad degu patelės parduotuvėje laikomos atskirai nuo patinėlių. Tačiau juk jaunikliai negimė iš šventosios dvasios:) 

Nutarėme, kad šiek tiek paauginsime jauniklius ir nuvešime juos kartu su mama atgal į parduotuvę, tegu pasirūpina gausia šeimyna, nes mūsų narvas tiesiog tam per mažas. Tik pardavėja perspėjo, kad atsargiai imtume visą lizdelį ir jokiu būdu neliestume jauniklių, nes pajutusi žmogaus kvapą motina jauniklius kitą dieną suės.

Kita mūsų degu, viena likusi namie, šiek tiek paliūdės, tačiau po dviejų mėnesių, kai jaunikliai galės išgyventi vieni, mes jos draugę parsivešime namolio.

Dukrytė džiaugėsi be galo, susikvietė kaimynų vaikus - visi įdėmiai stebėjo pagausėjusią degu šeimynėlę. Šeši jaunikliai jau atmerkė akutes, mikliai juda po narvelį,  o maniau, kad dar bus po mamos sperneliu ilgą laiką...

Štai tokia mūsų neįtikėtina, stebuklų kupina sekmadienio istorija!

28. Jan 2014, 08:39 Eglė Mamyciuklubas.lt

Egle jei rašot kad aiškiai matyti kur berniukas kur mergaitė, tai kaip jūs galvojot kad pirkot dvi pateles?

blogietee blogietee 27. Jan 2014, 19:53

Egle, apie Kiką jau ne vienas toks atsiliepimas 😉 kad perki ir gali nusipirkti jau vaikingą.. atgal nešti? nežinau, kažkas sau iš to biznį pasidarys, gi tuos mažylius paaugins ir parduos, kaip ir jums pardavė.

aiskiai ten matyti, kur berniukas kur patelė 😀 tai tikrai apneštėjo jau parduotuvėje nes šiaip ar taip mes degu turime tik pusantro mėnesio, o nėštumas trunka tris mėnesius 😀

neri neri 27. Jan 2014, 17:38

oho kokios jūs daugiavaikės 😃

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 27. Jan 2014, 15:00 dikuza

Na planas toks - paauginti savaitėlę, nuvežti į parduotuvę ir po to pasiimti tik mamą, nes juk pirkome dvi pateles, kurios vkainavo, sakyčiau, nemažai 😀

27. Jan 2014, 14:25

ŠAKĖS !!!! ir juokas ir pyktis jaučiu viskas viename, tai tuos jauniklius parduotuvė pasims visus ir augins , o po to parduos ar kaip?

27. Jan 2014, 13:52

tikrai, kad stebuklas 😀 ypač Saulei turėtų patikti 😀 aš atsimenu vaikystėje irgi panašiai buvo, tėvai nupirko jūrų kiaulytę, ir vieną dieną narvelyje radau mažylį... kaip šiandien atsimenu, negalėjau patikėt tuo, kas vyksta 😀 o čia net šeši gražuoliukui! nerealu 😀

27. Jan 2014, 12:29

Oho geras. Tikrai stebuklas 😉

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 27. Jan 2014, 12:05

Žiūriu, tos dvi degu atsigulusios viename lizdelyje su vaikučiais, ta kita ne mama irgi nori prisiglausti, nes kai nebėra dėmesio iš draugės, jai nuobodoka 😀 tai taip atrodo, kad visa graži šeimyna

27. Jan 2014, 11:30

Tai jau tikrai stebuklas 😀 ir dovanėlė naujos savaitės proga 😀

Krisliukas Krisliukas 27. Jan 2014, 11:29

Nieko sau stebuklas!!!! 😃