Naktinis berniukų šlapinimasis

Naktinis berniukų šlapinimasis

16. Aug 2011, 00:00

 

Naktinis šlapinimasis yra būdinga ir mergaitėms ir berniukams. Tiesa, jis dažniau pasitaiko berniukams. Įdomu tai, kad į šią užklupusią bėdą berniukai ir mergaitės reaguoja skirtingai.

 

Kai į lovą šlapinasi berniukai

 

Dar Platonas sakė, kad "iš visų laukinių gyvūnų, berniukai yra labiausiai nevaldomi“. Sunku ginčytis, ar ne? Tiesa, tai turi savotiško žavesio ir skiria juos nuo mergaičių.

 

Kalbant apie asmens higieną, švarą, kasdienius jos įpročius, berniukai yra labiau atsipalaidavę. Juk jiems mažiau rūpi, koks tai bus muilas, kokios spalvos dantų pasta ar kuo kvepės dušo želė. Galbūt todėl, kai kalbame apie naktinį šlapinimąsi, berniukams jis gali sukelti sąlyginai mažiau streso, negu mergaitėms.

 

Tačiau nėra taip, kad berniukai nesupranta, kokia svarbi yra ši problema ir neapsimeta, kad tai jiems nerūpi. Kad ir koks atrodo „kietas“ berniukas, o jo jausmai – giliai paslėpti viduje, esant naktinio šlapinimosi problemai jis gali tapti užsisklendęs, drovus, imti vengti draugų.

 

Svarbu laiku pasakyti sūnui, kad jis – ne vienas. Yra tūkstančiai panašių į jį berniukų, išgyvenančių tą patį, ką ir jis. Yra sukurta ne viena priemonė, yra šaunių patarimų, kaip gyventi toliau ir įveikti šią bėdą.

 

Pagaliau svarbu žinoti, kad augant ši problema kamuoja vis mažesnį procentą vaikų. Be to, nepamirškite pasidalinti savo asmeniniu pavyzdžiu. Jeigu jūs ar vyras vaikystėje turėjote panašią problemą, papasakokite, kaip jautėtės ir kaip ją sėkmingai „išgyvenote“.

 

5 patarimai JUMS

 

  • Neatidėliokite nuoširdaus pokalbio su sūnumi.
  • Pasikalbėkite apie tai, kas su juo vyksta, įtikinkite, kad tai dažna vaikystės problema.
  • Pasakykite, kad tai ne pasaulio problema ir kad greičiausiai jo draugai irgi šlapinasi į lovą.
  • Vaikai yra jautrūs neigiamoms emocijoms, todėl jokiu būdu nesakykite, kad nusivylėte juo, o mylite jį taip pat, o gal ir dar labiau.
  • Užtikrinkite, kad padėsite kartu įveikti visus sunkumus.