Naudokis naudingomis vitamino E savybėmis Huggies drėgnose servetėlėse

Naudokis naudingomis vitamino E savybėmis Huggies drėgnose servetėlėse

07. Jun 2011, 00:00

Huggies drėgnų servetėlių asortimente, kaip žinote, yra ir servetėlės su alaviju ir vitaminu E. Kartu su kosmetologe Ieva Gulbe išsaiškinsime, kuo naudingas vitaminas E ir kaip jis gali padėti vaiko odos priežiūroje.

 

Vitaminas E dalyvauja odos atnaujinimo procese. Šis vitaminas taip pat svarbus atliekant apsaugines odos funkcijas, juk mažylio oda labai minkšta ir jautri, jos viršutinis apsauginis sluoksnis labai plonas. Kadangi mažasis žmogutis pirmaisiais metais labai sparčiai auga, auga jo kaulai, skeletas, raumenukai, kraujagyslės ir visi vidiniai organai, tad, žinoma, ir odos paviršiui reikia augti.

 

Odos paviršius daugkart atsinaujina, ląstelės gimsta ir miršta, o vitaminas E atlieka natūralaus apsauginio rolę - t.y.saugo odą nuo aplinkinio pasaulio.

 

Vitaminas E dalyvauja kuriant ir formuojant kokybišką odos paviršių. Jeigu trūksta šio vitamino, tuomet oda tampa sausa ir plonytė, į ją gali prasiskverbti mikroorganizmai, kas dažniausiai sukelia odos susirgimus.

 

Visos maitinimosi medžiagos, kurias organizmas gauna, skirtos vidinių organų augimui, į odą jos patenka paskiausiai, t.y. labai maža dalis. Tyrimai parodė, jog maitinti odą reikia iš išorės. Žinoma, geriami vitaminai taip pat reikalingi, tačiau labiausiai odą reikia maitinti iš išorės.

 

{fotoblog:1313}