Nauja patirtis sostinės vaikams: į mokyklą - traukiniu

Nauja patirtis sostinės vaikams: į mokyklą - traukiniu

24. Jul 2015, 13:29 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Nuo rugsėjo pradžios sostinės vaikams suteikiama alternatyva į mokyklą važiuoti traukiniu ir naujai patirti supančią aplinką. Bendras įmonės „Lietuvos geležinkeliai“ ir Demokratinės mokyklos projektas sumanytas siekiant sumažinti tėvų transporto spūstyse praleidžiamą laiką ir norint išugdyti ne tik laimingus, bet ir socialiai atsakingus vaikus.

Į sostinės traukinių stotį atvykusius vaikus mokytojai pasitiks automobilių stovėjimo aikštelėje, o laukdami traukinio vaikai įsikurs jiems skirtose stoties patalpose. Vos 9 min. trunkanti kelionė iš Vilniaus geležinkelio stoties į Aukštuosius Panerius prasidės specialiai mažiesiems keleiviams skirta atributika papuoštame vagone.

„Vaikams važiavimas traukiniu - tai kaskart nauji įspūdžiai ir žinios, gaunamos ne iš vadovėlio, bet per asmeninę patirtį, kuri įsimena ilgam. Be to, kai diena prasideda smalsiu bendravimu su draugais, mokytojais ir aplinka, žinias įsisavinti daug lengviau ir maloniau“, – teigia Nerijus Buivydas, pirmosios Lietuvoje Demokratinės mokyklos vadovas. 

Projekto sumanytojai pasirūpino, kad mažieji keleiviai į mokyklą nuvyktų ne tik patogiai, bet ir saugiai. Aukštųjų Panerių link važiuojantis traukinys keleivių lauks pirmajame kelyje, o Demokratinės mokyklos mokiniai bus aprūpinti šviesą atspindinčiomis liemenėmis ir prožektoriais, kurie itin svarbūs rudenėjant vis ilgėjančiu tamsiuoju paros metu.

„Esame šiuolaikiška kompanija, visada galvojanti apie savo keleivius ir siūlanti patogiausias keliavimo galimybes. Todėl labai džiaugiamės galėdami prisidėti prie iniciatyvos pasirūpinti mūsų mažaisiai keleiviais ir pagelbėti jų tėveliams, kuriems nereikės gaišti laiko spūstyse, o vaikai į mokyklą nukeliaus saugiai“, – keliavimo traukiniu privalumus vardijo bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ keleivių vežimo direkcijos direktoriaus pavaduotojas Dalijus Žebrauskas.