Nauja tendencija - po gimdymo placentą suvalgyti?

Nauja tendencija - po gimdymo placentą suvalgyti?

23. Jan 2014, 13:19 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Šį šeštadienį TV3 laidoje “Mamyčių klubas” apie jau ir Lietuvą pasiekusią naują tendenciją – placentos, unikalaus laikino organo, panaudojimo būdus, kurie vis labiau populiarėja ir mūsų šalyje, nors apie tai dar mažai kas išdrįsta kalbėti.

Iki šiol dažniausiai placenta po gimdymo būdavo utilizuojama kartu su kitomis medicininėmis atliekomis. Šiandien situacija akivaizdžiai pasikeitusi.

“Akušerė bene kiekvienai šeimai pasiūlo: gal jūs norite pasiimti placentą į namus? Ir aš, sakyčiau, 20-30 procentų nori”, - laidoje pasakos žinomas Lietuvoje gydytojas ginekologas Rimantas Gricius.

Kitas klausimas – ką jos daro su placenta, parsivežusios ją namo? Vienos sodina sodyboje po obelimi, remdamosios senolių tradicijomis, kitos – džiovina, trina į miltelius ir sudėtas į kapsules naudoja kaip homeopatines priemones, kurios, kaip teigia kai kurie sveikatos spesialistai, stiprina imunitetą.

Bene labiausiai novatoriškas būdas – suvalgyti placentą. Pasaulyje rekomenduojami net keli valgymo būdai ar, kitaip tariant, receptai.

Šį šeštadienį “Mamyčių klubas” svečiuosis pas žymią Latvijos dainininkę Lijaną Brikovską, kuri savo pirmagimio placentą nusprendė išgerti kaip kokteilį su vaisiais. Laidoje atlikėja paruoš ir išgers šį gėrimą.

Kodėl? Ir koks jos išbandytas – siūlomas receptas, pamatysite jau šį šeštadienį, 9.30 TV3 laidoje “Mamyčių klubas”.

Ar jūs galvojote apie placentos panaudojimą ir kaip?

23. Jan 2014, 16:55

Istikro, tai net supykino, vien tas vaizdas, kad gali ja suvalgyt ☹

23. Jan 2014, 16:02

as pati kazkaip nenoreciau nei pasimt nei tuo labiau suvalgyti, bet toks vaizdas susidare kad ja kazkam gal ir panaudoja nes po gimdymo (anglijoj) ja labai akusere apziurejo pries viesa tai net nzn,gal siaip patikrino del kazko