Naujas galvosūkių žurnalas pradinukams - "Smegenūzai". Išbandyk ir laimėk!

Naujas galvosūkių žurnalas pradinukams - "Smegenūzai". Išbandyk ir laimėk!

10. Jun 2015, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Norime pristatyti naują žurnalą "Smegenūzai" protingiems pradinukams, kurie mėgsta pasukti galvą.

Leidykla "Flintas" išleido jau antrą "Smegenūzų" numerį ir džiaugiasi vis didėjančiomis galvosūkių gerbėjų gretomis.

Žurnalas "Smegenūzai" paruoštas nuo lengvesnių užduočių pereinant prie sudėtingesnių. Užduoties sudėtingumas matuojamas lygiais, kuriuos rodo lemputės viršutiniame kairiame puslapio kampe. Taip pat sudėtingumą rodo puslapio kraštų spalva - geltona, žalia, mėlyna, raudona, juoda. Pabaigoje vaikai patenka į "Smegenų mūšį", kurį gali pats spręsti su draugais arba mokykloje.

70 % užduočių šiam žurnalui parinktos tokios, kurias vaikai mėgsta. Tai žurnalo kūrėjai sužinojo padarę apklausą pradinėse mokyklose. Kita dalis užduočių - naujos ir galbūt kažkam nematytos.

Taip pat spręsdami užduotis vaikai gali laimėti vieną iš daugybės dovanų! Tereikia teisingą atsakymą užrašyti ant kupono ir siųsti į redakciją! 

O mes siunčiame jums leidyklos dovaną - keletą "Smegenūzų" puslapių iš naujausio numerio. Atspausdinkite arba perpieškite jas vaikams, leiskite išbandyti ir komentaruose parašykite kaip jiems jos patiko, kas buvo sunku ir ko norėtų ateityje. 

Įdomiausio atsakymo autorei birželio 11 dieną įteiksime 3 mėnesių "Smegenūzų" prenumeratą!

20150604130306-37299.jpg
20150604130356-23712.jpg
20150604130527-92679.jpg
jaldija jaldija 10. Jun 2015, 23:58

Perskaičiusi žurnalo pavadinimą prisiminiau Airido "auksines mintis" apie smegenis.

Keturmečio Airido klausinėjome kur yra tam tikros jo kūno dalys, o paklausus kur yra tavo smegenys išgirdome atsakymą:
- Pas auklėtoją knygoje. 😀
Išsiaiškinome, kad darželyje taip pat buvo kalbama apie kūno dalis, ir auklėtoja rodė knygelėje paveikslėlius. Matyt vaikui smegenys labiausiai buvo įstrigusios, nes visas kitas dalis parodė ant savo kūno, tik smegenų neturėjo pats 😃

Na o dabar apie žurnaliuką. Dar tokio nematėm ir negirdėjom apie tokį. Mums tai naujiena, ir be abejo ji mus sudomino ir suintrigavo. Pavadinimas toks linksmas, jį sūnus susiejo su ateiviais. Pasakė, kad tikriausiai tai tokia ateivių rūšis 😀 Tik vėliau, jau geriau pagalvojęs pasakė, kad čia kaip tik smegenų auginimui 😀 ir lavinimui.
Devynmečiui Airidui labiausiai patiko užduotėlė kur reikėjo įrašyti žodžius. Tokio tipo užduotėlių mažai yra tekę daryti. O kas nauja visada įdomu.

Užduotėlę kur reikėjo surasti kitokius ateiviukus irgi mielai atliko, rado 4, jei nepasiklydo tame margumyne.
Na o su pimpačkiukais nesisekė. Nesuprato užduoties, matyt per mažai žino apie pačius herojus. Todėl nerado užsimaskavusių apsimetėlių. Bet užduotį atliko savaip, vieną pimpačkiuką rado savo namuose...

lina_baj lina_baj 05. Jun 2015, 07:10

Mano 6-mečiui labai patiko ieškoti skirtingų, ne taip stovinčių kareivukų ir juos skaičiuoti. Mat Rokas apskritai labai mėgsta ieškoti skirtumų ir viską, kas susiję su skaičiais. Apsimetėlių Pimpačkiukų ieškojimas, deja, visai nesudomino... Žinokit ir aš nesupratau, kurie ten apsimetėliai, mes to filmo nežiūrėję ir matyt tas turėjo įtakos. Itin didelio susidomėjimo sulaukė palengvintas kryžiažodis. Nes raides visas maniškis jau pažįsta, o va skaityti, jungti jas į žodžius dar ne. Tad ši užduotis vėl paskatino jį pasimokyti raidžių jungimo. Bet įmanoma su mamos pagalba, pažįstant raides, atlikti ir šią užduotį. Tad iš tikro balsuojam už kryžiažodį, nes labiausiai skatina mokytis ir tobulėti. Kadangi jau matau, kad išaugom tokius žurnaliukus, kaip Nykštukas ar Penki, ši naujiena, manau bus užsiprenumeruota!

04. Jun 2015, 22:07

Pirmokelei mano patiko, jai patiktų kryžiažodžiai, dievina juos ir ačiū kad pasidalinote informacija, nes dar nebuvau mačiusi pirkti šito žurnaliuko. Kaip tik dukra prašė užsakyti kažkokį žurnalą, nes labai patinka rasti pašto dėžutėje, ir manau, kad šitas žurnaliukas jai kaip tik, kitus jau išaugome arba dar nedaaugome 😀
Pabandysime laimėti, o vėliau ir užsipremeruoti.

 ♡saldžioji braškytė♡ ♡saldžioji braškytė♡ 04. Jun 2015, 16:55

Sakau dabar bandysime laimeti smegenuzu galvosukius..Vaikas spekit ka pasake..-kokiu dar arbuzu?As jam pakartojau-SMEGENUZU..Vaikas-aaaa,tikriausiai mano smegenis jos gali ijungti kad jos greit dirbtu..😃 na taip sakau. Parodziau siuos lapus,ooo sako pimpackiukai ar kaip ten jis susake,sako as labai noriu galvot. Berniukui sunkiau sekesi surasyti zodzius bet jau mateme kaip jis stengesi,o suskaiciavo tai labai greitai,ssako tik tiek nedaug?,na taip sakau,pirmiausia reikia laimeti 😃