Naujienos išmokų mokėjimo "fronte"

Naujienos išmokų mokėjimo "fronte"

02. Dec 2011, 00:00

Seimas vakar pritarė Išmokų vaikams įstatymo pakeitimo projektui.

 

Pakeitimais nustatoma išmokų vaikams mokėjimo tvarka pasibaigus Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo galiojimui.

 

Išmokų vaikams įstatymo pakeitimais siūloma išmoką vaikui iki 2 metų (97,5 Lt dydžio) mokėti, jei vidutinės asmeniui per mėnesį tenkančios pajamos neviršija 525 litų. Šiuo metu ji mokama tuo atveju, kai negaunama motinystės (tėvystės) pašalpos arba ji neviršija 525 litų.

 

52 litų dydžio išmoka, lygiai kaip ir dabar, būtų mokama vaikui nuo 2 iki 7 metų amžiaus, o gausių šeimų vaikams – iki 18 metų, kai vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės nei 525 litai.

 

Tuo būdu būtų nustatyta valstybės finansines galimybes atitinkanti išmokų mokėjimo aprėptis ir užtikrintas išmokos vaikui mokėjimo tęstinumas.

 

Išmokų vaikams įstatymo pakeitimo projektui dar turi pritarti Prezidentė.

šaltinis: Socialinės apsaugos ir darbo m-ja

 

02. Dec 2011, 14:50

tai tikrai kad komedija,na kaip visi gyvena be tu pinigeliu tai ir mes pragyvensim,pvz pas mus seniunijoj tai darbuotojos stengiasi kad gautum pinigelius,vis per kompa pertikrina ar tikrai iseina ar neiseina,vis primena kad jei pajamos pasikeis ateikit,bet ne ju valioj tai ech 😀

02. Dec 2011, 10:09

oj jau net nervina ta vyriausybe su savo ismokom,va ias irgi laukiu ar man priskaiciuos tos 97lt,nes dekretas maziau 525,bet jei is seimos pajamu ims tai neiseina,debilizmas,negi gaila vaikams moket tuos pinigelius neskaitant ar daug gauni ar mazai ☹

02. Dec 2011, 06:05

parasyta, kad 52 litų dydžio išmoka, lygiai kaip ir dabar, būtų mokama vaikui nuo 2 iki 7 metų amžiaus. Visiams vaikams be isimties, ar tik pas ka nevirsyja 525 ant zmogaus?