Naujuosius metus sutikite saugiai!

Naujuosius metus sutikite saugiai!

31. Dec 2012, 00:00

Kad per Naujųjų metų šventes būtų išvengta nelaimių, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas dar kartą primena gyventojams, kaip saugiai  naudoti pirotechnikos priemones.

 

PATARIMAI:

 

-Nepirkite pirotechnikos priemonių turgavietėse, kioskuose ar savivaldybės uždraustose vietose, nenaudokite savadarbių pirotechninių gaminių ir nebandykite patys jų pasigaminti, nes dėl to ir įvyksta skaudžiausios nelaimės.

 

-Pirotechnikos priemones įsigykite tik parduotuvėse ir atidžiai perskaitykite jų instrukciją.

 

-Jas naudokite tik lauke, išskyrus mažiausio galingumo, kurias galima naudoti ir namuose. Uždekite jas kuo toliau nuo žmonių, pastatų ir automobilių.

 

-Naudodami fejerverkus gyventojų susibūrimo vietose, nenukreipkite jų į žmones.

 

-Pirotechnikos priemones statykite tik ant lygaus, nedegaus paviršiaus. Prieš sprogdindami, nukreipkite jas į viršų ir atsitraukite saugiu atstumu.

 

-Neleiskite pirotechninių gaminių naudoti vaikams. Pavojų gali kelti ir nesuveikusios pirotechnikos priemonės.

 

-Jeigu pirotechninis gaminys neiššovė, nesiartinkite prie jo mažiausiai 15 minučių arba tiek, kiek nurodyta instrukcijoje. Nebandykite jo ardyti arba uždegti iš naujo. Neužsidegusį ar neiššovusį gaminį reikia panardinti į vandenį, įdėti į maišelį ir išmesti į šiukšlių konteinerį.

 

Kad Naujųjų metų naktį neatsargiai paleistos pirotechnikos priemonės nesukeltų gaisrų, balkonuose nepalikite degių, greitai užsiliepsnojančių medžiagų. 

 

Ar Jūsų šeima per Naujųjų sutikimą šaudo fejerverkus?