ŠIANDIEN prasideda Vilniaus knygų mugė! Ar eisite?

ŠIANDIEN prasideda Vilniaus knygų mugė! Ar eisite?

22. Feb 2018, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Šiemet Vilniaus knygų mugė - jau 19-oji "SKAITAU LIETUVĄ – SKAITAU PASAULĮ".

Švęsdami modernios valstybės atkūrimo šimtmetį turime progą perskaityti Lietuvą, kaip gyvą, atvirą tekstą, kuris visada rašomas, niekada nepabaigiamas ir perskaitytas gali būti...tik jį sukuriant kasdien ir vis iš naujo.

Ar esame, ar kada nors buvome atvira, šiuolaikiška šalis, savo kūryba ir literatūra skelbianti apie save pasauliui, aktyviai besimokanti iš jo, perimanti ir savitai aktualizuojanti pasaulio kultūros bei literatūros tendencijas, sroves, atradimus? Kokią Lietuvą ir pasaulį atrandame skaitydami praėjusio amžiaus literatūros šedevrus, koks jis mums veriasi per šiuolaikinius tekstus, užsienio rašytojų kūrinius? Juk skaitydami perrašome ir mūsų supratimą apie dramatiškus šimtmečio istorijos lūžius, atrandame naujas prasmes, kurias jie  suteikia mūsų kasdienybei.

Šiemet mugė kviečia skaityti Lietuvą ir pasaulį: iš visų pusių, visomis kryptimis, kalbomis ir prasmėmis. Kviečia atrasti ir atpažinti savo istoriją, kultūrą, mokslą ir kitas gyvenimo sritis kaip gyvą, atvirą tekstą, kuris visada rašomas, niekada nepabaigiamas ir perskaitytas gali būti kiekvieno iš mūsų tik sukuriant jį kasdien ir vis iš naujo.

Keturias vasario dienas (22 - 25 d.) mugės lankytojų kaip ir kasmet lauks pamėgtos erdvės bei šimtai įvairiausių renginių. Čia vėl susitiks skaitytojai bei rašytojai iš Lietuvos ir užsienio, savo erdves turės Bibliotekos, kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“, Muzikos salė, Lietuvos nacionalinis radijas ir TV, veiks Diskusijų klubas, Rašytojų kampas, Knygos kino salė, bukinistų pasažas, meno parodos, Literatų svetainė. 

Daugiau: vilniausknygumuge.lt

floryte floryte 22. Feb 2018, 19:42

Jei būčiau vilnietė, tuoj pat lėkčiau į šią mugę. O dabar savo priklausomybę knygoms malšinu knygas užsisakinėdama internetu ir kartais užsukdama į knygyną jas pačiupinėti realiai😀