Padėkime vaikams pamatyti jūrą!

Padėkime vaikams pamatyti jūrą!

30. Jun 2017, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pamenate, prieš kelis mėnesius dalinausi Tulpiakiemio vaikų dienos centro vadovės Vilmos laišku, kuriame ji prašė pagalbos maisto produktais ar pinigais įsigyti nedidelį autobusiuką. Voila! Dalinuosi džiugia naujiena!!!

"Tikriausiai pamenate mūsų dienos centro istoriją su pagalbos prašymu? Jūsų pagalba mes turime autobusėlį! Šiandien juo apvažiuojame ir nuveikiame labai daug - vežame vaikus pas medikus, lankome su vaikais senukus atokiose vietose gyvenančius, vežame vaikus į renginius, padedame jiems įvairiose situacijose. Kartais nelabai linksmose. Kai paskutinį kartą buvo imami vaikai iš šeimos, tėvams užgėrus, tik autobusėlio pagalba galėjau juos išvežioti pas gimines, būti su jais, nuraminti, užtikrinti, kad kai tik bus saugu, galėsiu parvežti juos į namus... Ačiū dievui, taip ir nutiko, po savaitės vėl surinkau juos ir parvežiau į namus...
 
Tačiau mūsų gyvenimas tuo nesibaigia. Labai svarbu vaikus mokyti pasitikėti savimi, džiaugtis, tikėti... Vienas iš kelių - laikas nuo laiko padėti išpildyti jų svajones.
 
Štai kokia mūsų svajonė šį kartą:
 
Vasara įsibėgėja, o aš vis dar negaliu atsakyti vaikams į klausimą apie jūrą. Taip, pernai dauguma ją pamatė pirmą kartą. Taip, TAI įvyko! Tačiau tas, kas bent kartą matė jūrą, supras - jos neįmanoma išragauti, ja neįmanoma atsidžiaugti. O vaikams neįmanoma pasakyti - viskas, pasakos baigėsi...

Realybė tokia - jūrai pinigų mes neturim.
Bet mes turime didžiulį norą ir lenkiu žemai galvą, prašydama padėti tą norą įgyvendinti. Už manęs - 30 su virš vieno Lietuvos kaimo vaikų, kurie be jūsų pagalbos tos svajonės neįgyvendins.
Būtų gerai, kad jų svajonės bent kartą metuose pildytųsi...

Žinote, kai kalbuosi su vaikais apie svajones, jie niekada nieko neprašo sau. Jie prašo kitiems - kad mama negertų, kad tėtė nesimuštų, kad mama su tėte turėtų gražius namus, darbą... Kai paklausiu, ar norėtum ko nors sau, sužiūra - juk tai ir yra SAU! Taip, tai ir yra SAU. Bet juk visa tai kiekvienam vaikui turėtų priklausyti šiaip, tiesiog dėl to, kad jis - pats nuostabiausias vaikas pasaulyje.

Todėl noriu, ne noriu, degu, trokštu, laikau kumščius, kad nors viena - kita jų svajonė būtų įgyvendinta tiesiog todėl, kad jie to verti!
Prašau, padėkite man padaryti juos laimingus.
Mūsų plano dydis priklausys nuo to, kiek gausime paramos. Kaip ir dėl autobusėlio - kiekvieną paaukotą ir nuo maisto likusį eurą taupėme jam, taip ir dabar - kiekvieną eurą skirsime vaikų kelionei prie jūros. Jei jų bus daugiau, organizuosime kelių dienų kelionę, kad VISI mūsų dienos centrą lankantys vaikais spėtų ja pasidžiaugti, o gal - jų džiaugsmui - ir pernakvoti!

Iš anksto ačiū kiekvienam už mūsų vaikų svajonių vasarą! Juk kartais visa vasara gali sutilpti į dvi laimingiausias dienas, o pakrantės smėlyje įspraustos vaikiškos pėdutės virs giliais gerumo pėdsakais mūsų širdyse!

Mūsų rekvizitai: Mūsų dienos centro steigėja yra bendruomenė, tačiau turime atskirą sąskaitą, kuri naudojama išskirtinai tik vaikų reikmėms :)
 
Ukmergės rajono Tulpiakiemio kaimo bendruomenė
 
Įmonės kodas 183242096
 
A/s LT397182400004700568
 
AB Šiaulių bankas
 
Pavedimo nurodyme pažymėti: Parama vaikams
 
Į visus klausimus atsakysiu aš, Vilma Šidlauskienė, el.paštu tulpiakiemiovdc@gmail.com, telefonu 8 611 43456 ar FB žinutėmis.