Padėti vėžiu sergantiems vaikams galės kiekvienas vairuojantis

Padėti vėžiu sergantiems vaikams galės kiekvienas vairuojantis

08. Sep 2015, 11:10 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

„Palata – nebūtinai balta“ – šiuo šūkiu paramos ir labdaros fondas „Mamų unija“ pirmą kartą kreipiasi į visus vairuojančius asmenis Lietuvoje ir kviečia padėti vėžiu sergantiems vaikams. Kiekvienas nusipirkęs specialiu akcijos ženklu – baltu meškiuku – pažymėtus produktus degalinių tinklo „Lukoil“ parduotuvėse prisidės prie palatų, kuriose gydosi vėžiu sergantys vaikai, remonto ir atnaujinimo darbų. Akcija vyks tris mėnesius, t.y. iki šių metų lapkričio 30 d. Per šį laikotarpį planuojama surinkti ne mažiau kaip 30 tūkst. eurų.  

„Iš viso Vilniaus Santariškių ligoninės Vaikų onkohematologijos skyriuje yra 20 palatų, kurias būtina atnaujinti. Šios palatos tampa antraisiais vėžiu sergančių vaikų namais, nes čia jie yra gydomi nuo pusės metų iki 2-3 metų. Norime, kad sunkiai sergančius vaikus suptų jauki, sveikti padedanti aplinka, tad semiamės įkvėpimo iš užsienyje esančių gydymo įstaigų, kuriose vaikų ligoninės yra spalvingos, erdvios. O tam, kad įgyvendintume visa tai, reikalingas ir verslo, ir žmonių palaikymas“, – sako fondo vadovė Eglė Mėlinauskienė.

 20150908111020-33659.jpg

Anot jos, vienos palatos atnaujinimui reikalinga suma siekia 20 tūkst. eurų. Dabartinės palatos yra per ankštos,  jose neergonomiškai išnaudotos erdvės, nėra ventiliacijos sistemos, nesandarūs langai. Palatų remontas ir langų keitimas onkohematologijos skyriuje atliktas daugiau kaip prieš 10 metų.

„Nuo pat bendrovės veiklos pradžios ypatingą dėmesį skiriame pažeidžiamiausiai visuomenės grupei – vaikams. Ši socialinė akcija – naujas žingsnis įmonės veikloje, nes mums rūpi mūsų šalies sergantys vaikai. Esame tikri, kad dideliems nevyriausybinių organizacijų darbams būtinas verslo palaikymas ir parama. Todėl mes ne tik palaikome, bet ir prisidedame patys bei raginame savo klientus nebūti abejingais“, – sako UAB „Lukoil Baltija“marketingo grupės vadovė Šarūnė Kulšytė Žičkienė.

Akcijoje dalyvauja ir specialiu ženklu yra pažymėta 15 maisto, nealkoholinių gėrimų, tramsporto priemonių produkcijos prekių ženklų: „Taffel“, „Bosso“, „Corny“, „Neptūnas“, „Cido“, „Snickers“, „M&Ms“, „Mantinga“, „Akvilė“, „Smetoniška gira“, „Vitamineral Perfomanc“, „Wynn‘s“, „Areon“, „Lesta“, „Turtle wax“. 

„Mamų unija“ su degalinių tinklu „Lukoil“ bendradarbiauja nuo šių metų vasario mėn. Visose degalinėse yra pastatytos aukų dėžutės, į kurias degalinių lankytojai sunkiai sergantiems vaikams jau paaukojo apie 3 000 eurų. 

Kasmet Lietuvoje vėžiu suserga apie 100 vaikų, iš jų apie 80 proc. pasveiksta. 2009–2014 m. „Mamų unija“ onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams ir jų šeimoms suteikė paramos už daugiau kaip 434 tūkst. eurų.

sraigiukas sraigiukas 09. Sep 2015, 14:31

Labai graži akcija, tik va Lukiol degalinėse nesilankau, gal galima kitaip kaip padėt?