Pagerėjimai būdavo tik keliems mėnesiams

Pagerėjimai būdavo tik keliems mėnesiams

06. Jan 2013, 00:00

 

Sveiki, mano sūnui balandį jau bus 10 metų. Su naktinės enurezės problema gyvename nuo pat mažens. Kitaip tariant, išaugus iš kūdikystės praktiškai nebuvo periodo, kad vaikas nesišlapintų į lovą.

 

Į gydytojus kreipėmės, kai sūnui buvo apie 6 metus. Gydytojai sakė - pačiu laiku.

 

Ir pas kokius gydytojus tik nebuvome - konsultavomės ir pas psichoterapeutus, ir pas nefrologus, ir pas urologus. Išbandėme ne vienus vaistus, darėme grafikus, įvedinėjome įvairias skatinimo sistemas už sausas nakteles. Netgi operaciją teko išgyventi, kurios metu buvo perkirpta šlapimo takuose esanti raukšlė.

 

Kaskart, pradėjus gerti vaistus ar laikytis tam tikro grafiko, atrodydavo - jau, pagerėjo. Tačiau pagerėjimai būdavo ilgiausiai keliems mėnesiams. O paskui ir vėl viskas iš pradžių...

 

Buvo didelė problema, kai atėjo toks laikas, kuomet visos parduotuvėse esančios sauskelnės tapo per mažos. Tada tekdavo kankintis su šlapia patalyne. Dažniausiai patalynę keisti tekdavo naktį. Ir kadangi tai berniukas, ne tik paklodė, bet ir antklodė sušlapdavo. Ir, be abejo, ne tik užvalkalai, bet ir patys patalai.

 

Nudžiugau, kuomet parduotuvėse išvydau DryNites sauskelnes. Tikrai esu jums dėkinga. Tačiau, dabar susiduriame su kita problema. Sūnus užsimaukšlina sauskelnes, jam gera, patogu ir taip atrodo, kad jam net nerūpi, kad reikėtų su ta problema kovoti. Kol esame namuose, gal ir taip, bet vasarą vaikas negali važiuoti į stovyklas, negali nakvoti pas draugus, bijo, kad kas nepamatytų, nesužinotų.

 

Šiuo metu esu akligatvyje ir kol kas nebenumanau, ko imtis...

 

Mama


Užeik į  www.vaikuenureze.lt ir papasakok apie ją draugei! Tegul informacija pasiekia tuos, kam ji labiausiai reikalinga!