Panevėžietė atsiėmė gyvybės langelyje paliktą kūdikį

Panevėžietė atsiėmė gyvybės langelyje paliktą kūdikį

04. Apr 2012, 09:00

Vakar informavome apie Panevėžio gyvybės langelyje paliktą kūdikį. Naujas posūkis šioje istorijoje - po paros motina atsiėmė kūdikį.

 

Beveik mėnesio berniuką šios savaitės pradžioje atnešė 19-metė motina. Tvarkingai apsirengusi, į asocialią nepanaši jaunutė moteris nesislapstė ir pareiškė nebenorinti vaiko auginti.

 

Globos namai gavo visą vaiko kraitelį – buteliuką, rūbelius, antklodę. Berniuką apžiūrėjusi gydytoja konstatavo, kad jis neturi jokių iš pirmo žvilgsnio regimų sveikatos sutrikimų. Tad galima teigti, kad vaikas sveikas.

 

Mama paliko ir vaiko gimimo liudijimą – tad žinoma ne tik tiksli jo gimimo data, bet ir vardas bei pavardė, informacija apie tėvus. Šiuo požiūriu atvejis labai neįprastas, nes gyvybės langelyje vaikus paliekančios moterys paprastai nori išlikti visiškai nežinomos, todėl panašių dokumentų nepalieka.

 

Pagal galiojančius įstatymus vaiką palikusiai motinai paliekama teisė per 3 paras persigalvoti ir atsiimti vaikutį atgal. Minėtai moteriai prireikė mažiau negu paros - ji grįžo atgal ir paprašė kūdikio atgal. Taip pasielgusi panevėžietė prisipažino, kad jaučiasi palaužta ir jai reikia psichologo pagalbos. Po konsutacijų nutarta moteriai grąžinti vaiką.

 

Tai štai kokia netikėta istorijos pabaiga, liudijanti seniai žinomą tiesą, kad po gimdymo dažnai moteriai reikia psichologo ar kito specialisto pagalbos, kurios mūsų gimdymo įstaigos, deja, pasiūlyti negali. 

 

Tikime ir linkime, kad vaikutis augtų sveikas su mylinčia mama!

04. Apr 2012, 13:57

🎉 🎉 🎉 🎉 Saunuole mamyte ir didziausios striprybes jai. 👍

04. Apr 2012, 11:56

saunuole mama

04. Apr 2012, 10:28

Duos Dievas, tai bus gera pabaiga😀

04. Apr 2012, 10:25

ACIU D.,kad atejo i prota,

04. Apr 2012, 09:18

👍