Panevėžio „gyvybės langelyje“ paliktas pirmasis kūdikis

Panevėžio „gyvybės langelyje“ paliktas pirmasis kūdikis

03. Apr 2012, 00:00

 

Panevėžio Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namuose įrengtame gyvybės langelyje vakar buvo paliktas pirmasis kūdikis.

 

Beveik mėnesio berniuką atnešė 19-metė motina. Tvarkingai apsirengusi, į asocialią nepanaši jaunutė moteris nesislapstė ir pareiškė nebenorinti vaiko auginti.

 

Globos namai gavo visą vaiko kraitelį – buteliuką, rūbelius, antklodę. Berniuką apžiūrėjusi gydytoja konstatavo, kad jis neturi jokių iš pirmo žvilgsnio regimų sveikatos sutrikimų. Tad galima teigti, kad vaikas sveikas.

 

Mama paliko ir vaiko gimimo liudijimą – tad žinoma ne tik tiksli jo gimimo data, bet ir vardas bei pavardė, informacija apie tėvus. Šiuo požiūriu atvejis labai neįprastas, nes gyvybės langelyje vaikus paliekančios moterys paprastai nori išlikti visiškai nežinomos, todėl panašių dokumentų nepalieka.

 

Kūdikį palikusi motina gali persigalvoti per tris dienas. Jeigu per šį laikotarpį ji nesugrįš, informacija apie vaiką bus perduota vaiko teisių apsaugos specialistams, o po trijų mėnesių jį jau bus galima įvaikinti.

 

Šis kūdikis – pirmasis Panevėžio gyvybės langelyje paliktas mažylis. 2010 metų sausį įkurtame gyvybės langelyje iki šiol kūdikių nebuvo palikta. 

03. Apr 2012, 22:42

Pritariu. Bet kaip bebūtų bent jei nepersigalvos tai garantuotai vaikutis susilausk meilės, nes tokio amžiaus vaikiukus tikrai įvaikina.

03. Apr 2012, 16:24

Manau ryzosi nes jauna 19metu kai dar visas gyvenimas pries akis ne visos jaunos ryztasi auginti mazylius,bet svarbu kad nors neismete kazkur o saugei atodave vaikeli...☹

03. Apr 2012, 15:00

Liudnos zinios ☹ bet tikrai geriau tada atiduoti, nei ismesti 😕 Gaila leliuko ir aisku noris, kad nauja mama jei atsiras labai ji myletu ir jam nieko netruktu.
O moterys idomu kodel taip ryzosi? atiduoti vaika ir net su dokumentais.? ☹ 😥 😕

03. Apr 2012, 14:26

jei aplinkybės taip blogai susiklostė, kad reik palikt leliuką, jau tegu geriau taip palieka, nei kad į konteinerį 😕

kodelcia kodelcia 03. Apr 2012, 13:52

net šiiurpas nukratė beskaitant šią žinutę 😕

03. Apr 2012, 13:26

gaila mazylio☹kad ir kaip bebutu linkiu kad siam mazyliui gyvenime pasisektu ir jis surastu nauja mama.