Pasirašyk peticiją Prezidentei dėl teisės gimdyti namuose

Pasirašyk peticiją Prezidentei dėl teisės gimdyti namuose

27. Sep 2016, 10:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kviečiame visus palaikyti peticiją, ginančią moterų teisę gimdyti namuose prižiūrint gydytojams ir prašančią panaikinti kaltinimus pribuvėjai Jurgai Švedienei. 

Peticija bus įteikta Prezidentei Daliai Grybauskaitei, Ministrui Pirmininkui Algirdui Butkevičiui, sveikatos apsaugos ministrui Jurui Požėlai, teisingumo ministrui Juozui Bernatoniui, užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui.

Peticija yra pateikta pasaulyje populiariame tinklalapyje change.org, kuris skirtas pakeisti pasaulyje vykstančią neteisybę, sukurti įvairias socialines kampanijas.

Šį kreipimąsi sukūrė D.Britanijos gyventoja Dominique Sakoilsky ir jame teigia, kad Lietuvoje yra grubiai pažeidžiamos žmogaus ir moterų teisės, nes dar 2010 m. panaši byla buvo iškelta Vengrijai, nes šioje šalyje irgi nebuvo aiškios tvarkos, kaip priimami gimdymai namuose. Tuomet Europos Sąjungos teismas nustatė, kad teisė „pasirinkti tapimo tėvais aplinkybes“ yra ginama pagal Konvencijos 8 straipsnį, įtvirtinantį asmeninio ir šeimyninio gyvenimo gerbimą. 

PASIRAŠYTI PETICIJĄ>>>