Pasižiūrėjau ir nepasigailėjau

Pasižiūrėjau ir nepasigailėjau

08. May 2011, 00:00

Senokai buvau žiūrėjusi šią laidelę. Na, bet šį šeštadienio rytą nusprendžiau jos nepraleisti.


Išgirdusi laidos anonsą, apsidžiaugiau, kad ir man ši laidelė bus naudinga, nes bus kalbama ne tik apie kūdikius, bet ir apie vyresnius vaikučius. Kadangi mano dukrytei jau 1,5 m. mane labiau domina temos apie vyresnius vaikučius. Mane nuolat dabar kamuojantis klausimas – darželis. Kaip dukrytė jame pripras, kaip mums reikės išsiskirti visai dienai. Taigi pirmoji tema „Ruošiamės darželiui“ man buvo labai aktuali.

 

Nors laidelės laikas atmetus visas reklamas yra labai trumpas, bet norint galima visas tris temas parodyti išsamiai, akcentuoti pagrindinius dalykus, o ne tik reklamuoti kokį nors produktą įkyriai lendantį į ekraną. Taigi galiu pasakyti, jog pirmas reportažas trumpas, kaip ir visi kiti, bet labai informatyvus. Sužinojau pagrindinius dalykus, kuriuos vaikas turėtų mokėti pradėdamas lankyti darželį.

 

Svarbiausia kuo anksčiau išmokyti vaiką savarankiškumo: valgyti, rengtis, lavinti pagrindinius higienos įpročius. Visa tai yra išoriniai veiksniai, kurie padės vaikui lengviau adaptuotis darželio aplinkoje. Bet mane taip pat labai domintų ir psichologinis vaiko paruošimas darželiui. Nors ne tik vaiko, bet ir mamos pasiruošimas išsiskyrimui su vaiku visai dienai. Tikiuosi, jog ateityje išgirsime naudingų patarimų ir iš psichologo.

 

Antra tema – dailusis čiuožimas. Kaip ir pati laidos vedėja minėjo - tema nelabai tinkamu laiku. Juk dienos šyla, gražėja ir kuo daugiau laiko su vaikučiais reikėtų praleisti lauke, džiaugtis bundančia gamta, o ne uždaroje patalpoje. Žiemos jau iki soties atsikandome! Manau, kad reportažas buvo filmuotas dar žiemą ir tik dabar sulaukė savo eilės laidoje. Na, o apie pačią temą, galiu pasakyti, jog dailusis čiuožimas, kaip vaikų laisvalaikio užimtumo forma, sudomino.

 

Čiuožimo trenerė paminėjo, nuo kokio amžiaus vaikučiai gali pradėti lankyti, kokie pirmieji užsiėmimai. Jeigu sugalvosiu savo dukrą leisti į šiuos užsiėmimus, jau žinosiu, nuo kokio amžiaus tai tinkamiausia daryti. Nustebino vienos mamos pasakymas, kad ji savo vaiką pirmą kartą pastatė ant pačiūžų 1 metų amžiaus. Sakyčiau, kad kiek ir ankstoka. Vaikas tokio amžiaus dar nemoka normaliai vaikščioti, o čia mama jau nori, kad jis čiuožti pradėtų. Na keista ir tiek...

 

Trečia tema – kūdikių masažas. Apie šią temą galiu pasakyti - daug kalbėta, daug rašyta, daug matyta. Todėl labai atidžiai šios temos nežiūrėjau. Kas man įstrigo, masažistė paminėjo kelis svarbius dalykus, kuriuos reikia žinoti masažuojant vaikutį. Pirma – masažas, paskui – mankštelė, jeigu masažuoji vieną rankytę ar kojytę, tai būtinai nepamiršti padaryti tą patį ir su kita rankyte, kojyte. Labai šauni masažistė, palaiko kontaktą su vaikučiu, jį šnekina. Dėl to ir vaikutis labai ramiai jautėsi, jo negąsdino „svetimos tetos“ prisilietimai.

 

Pabaigai, smagu, kad atsirado vietos laidelėje ir temoms apie vyresnius vaikučius. Nepastebėjau įkyraus kokio nors tepaliuko ar muilo reklamavimo. Tikiuosi, kad ši laida netaps tokia kaip „Sveikatos ABC“, kur kalbama ne apie sveikatą, o apie vaistų reklamavimą.

 

Vaikų auginimas – neišsemiama tema. Daug minčių laidos redaktorė gali pasisemti iš MK forumo, kur mamytės užduoda įvairiausių klausimų. Sėkmės kuriant įdomius reportažus!

08. May 2011, 09:12

Mes taip pat nuo 3 metu i darzeli zygiuosim. Bet jau dabar nerimauju, kaip reikes su pupa issiskirti, palikti ja viena nepazistamoje aplinkoje. Labai sunku bus...

08. May 2011, 00:06

reiks ir man paziureti, jei apie darziuka rode😀 vesim nuo 3 metuku, bet jau reikia mokyti, ruostis😀