Paskutinė MK laida šį pavasarį. Ingos recenzija

Paskutinė MK laida šį pavasarį. Ingos recenzija

30. May 2011, 08:07

Pavasaris baigiasi, artėja vasara. Tokie Eglutės (laidos vedėjos) žodžiai privertė susimąstyti, kaip greitai bėga laikas.


Štai šeštadienis atėjo.

Kai visa šeima namie

Ant sofutės mes susėdę

Mielai žiūrime TV.

Ką parodys mūs MK?


O parodo jis kiekvieną kartą vis įdomesnius reportažus. Skirtus mažiems ir dideliems.

 

Pirmoji tema. Saugokimės skersvėjų

Karštą vasaros dienelę

Kai žiūrėjome MK

Staiga papūtė vėjelis

Ir sušaldė mūs vaikelį


Kiekviena mamytė žino, kaip rūpintis savo mažyliu, kad neperpūstų skersvėjis. Žinoma, visada malonu išgirsti patarimų ir pamokymų. Niekada vaikučių nelaikiau, kaip sakoma, šiltnamio efekte. Vaikutis, nors ir mažas, jau turi prisitaikyti ir prie šaltesnio oro sąlygų.

 

Odelei reikia kvėpuoti ir menkutės oro vonios labai tinka. Žinoma, nereikia atidaryti visų langų kambaryje, kad nesigautų tos oro vonios pavojingos. Sutinku su reportaže rodyto tėvelio nuomone, kad kambaryje 20 laipsnių - pats tas.

 

 

Antroji tema. Renkame kraitelį

Pasaulin beldžias tuk tuk tuk

Mažytis  baltas ir švelnus.

Juo rūpinsis visa šeima

Mamytė, tėtis, na ir aš.


Man ji buvo aktualiausia. Buvo malonu išgirsti besilaukiančios mamytės nuomonę apie tai. Mamytė Viktorija šaunuolė, buvo susidariusi sąrašą daiktelių, kokių reikia kūdikėliui, netgi kiek maždaug jie gali kainuoti. Aš nebebūčiau pirkusi termometrų, vonelės, nes auginant vieną vaikutį tokie daiktai lieka nuo pirmo.

 

Bet, žinoma, laidelė buvo skirta ne tik nebe pirmą kartą gimdysiančioms. Todėl manau, kad tokie daikteliai labai reikalingi. Žinoma, nuo pirmųjų vaikučių lieka daug rūbelių, bet visada maloniau vaikutį rengti naujais, dar nė karto nenaudotais rūbeliais.

 

Trečioji tema. Mažylio augimo kreivė

Kai pasaulin atėjai

Toks mažytis tu buvai.

O užaugai tikras vyras

Ir visai jau ne pipiras.


Kiekvienas vaikutis yra individualus. Gimdamas jis atsineša savo ūgį ir svorį. Jei gimsta smulkutis vaikutis, nebūtinai jis taps nutukusiu. Dar priklauso ir nuo genų. Žinoma, žinau atvejų, kai vaikutis gimė smulkutis, o vėliau augant sustambėjo taip, kad buvo sunku apsiversti ar netgi atsisėsti. Vėliau jis išsitempė į ūgį ir tapo nei per storas, nei per plonas.

 

MK laidelės visada būna įdomios ir naudingos kiekvienai šeimai.

(Nuotraukose Domukas žiūri Mamyčių klubo laidelę)

 

Su pagarba ir meile mama Inga ir mažasis Domukas.

30. May 2011, 15:44

Liuks 😀 👍 🌷 🌷 🌷

30. May 2011, 12:42

👍 🌷