Penki mitai apie sauskelnes

Penki mitai apie sauskelnes

21. Mar 2012, 00:00

 

Naudoti sauskelnes ar ne - apie tai susimąsto ne viena būsima ir esama mamytė. Tad kartu išsiaiškinkime apie sauskelnių mitus.

 

 

 

MITAS Nr.1. Medvilniniai vystyklai, pagaminti iš natūralių medžiagų, jautriai kūdikio odelei labiau tinka, nei vienkartinės sauskelnės.

 

Ne, tai netiesa. Svarbiausia yra tai, kad kūdikio odelė būtų apsaugota nuo drėgmės. Naudojant paprastus medžiaginius vystyklus, mažylio oda dažniau liečiasi su drėgme net ir tuomet, kai mama iškart pakeičia vystyklą.

 

O sauskelnės pagamintos taip, kad drėgmė iškart papultų į vidinius sluoksnius ir kūdikio odelė išliktų sausa.

 

Žinoma, sauskelnes reikia keisti ne rečiau - kas 2-3 val.

 

Be to, sauskelnes naudoti gerokai patogiau, nes jas lengva pakeisti ir nereikia plauti.

 

Marliniai vystyklai po dažno plovimo tampa šiurkštoki. Juk taip svarbu mažylio odą apsaugoti nuo išorinių dirgiklių.

 

 

MITAS Nr.2 Odelė, apgaubta sauskelnių, nekvėpuoja.

 

Tai netiesa. Vienas iš pagrindinių sauskelnių privalumų - tai, kad jos pagamintos iš orui pralaidžių kokybiškų medžiagų, todėl mažylio odelė gali "kvėpuoti".

 

Sauskelnių paviršius sudarytas iš milijonų mikro skylučių, kurių dėka gali cirkuliuoti oras. Tokiu būdu palaikoma sausa terpė, nes esant drėgnai terpei greitai dauginasi grybelinės infekcijos, o tai tikrai pakenktų kūdikio odai.

 

"Kvėpuojančios" sauskelnės apsaugo nuo taip vadinamo sauskelnių dermatito, tačiau vis tiek reikia atminti, kad kūdikio odai reikalingos oro vonios.

 

MiITAS Nr.3 Sauskelnės sukuria "pirties efektą", pavojingą mažyliams.

 

Tai netiesa. Moksliniai tyrimai įrodė, kad mažylio lytinių organų temperatūra sauskelnėse nesiskiria nuo viso kūno. Tačiau nepamirškite sauskenių keisti kas dvi-tris valandas, nes oro pralaidumas laikui bėgant mažėja dėl pilnėjančio sauskelnių turinio.

 

MITAS Nr.4 Dėl sauskelnių naudojimo mažyliui krypsta kojos.

 

Tai visiška netiesa. Vienkartinės sauskelnės nesumažina atstumo tarp mažylio kojyčių ir netrukdo jam judėti. Jis jaučiasi su jomis lyg būtų nuogas.

 

Sauskelnės netrukdo mažyliui nei judėti, nei vystytis.

 

 

MITAS Nr.5. Vaikams, kurie dėvi sauskelnes iki tam tikro amžiaus, sunku identifikuoti savo lytį.

 

Tai netiesa. Specialistai to neįrodė. Pažinti save yra svarbus vaikučio gyvenimo aspektas, todėl kurį laiką jis turi pabūti ir be drabužių. Tačiau savo lyties pažinimas yra genetiškai nulemtas dalykas, ir tai taip pat priklauso nuo tėvų, artimųjų požiūrio.

 

Dar kartą primename - kad vaikučio oda būti sveika ir sausa, svarbu laikytis šios sąlygos - sauskelnės turi būti pagamintos iš minkštos ir orui pralaidžios medžiagos. Tai ypač svarbu naujagimiams.

 

Linkime sėkmės ir sveikatos Jūsų mažyliui!

 

Gal ir jūs žinote kokių nors mitų, susijusių su sauskelnėmis? Pasidalinkite.

 

Kovo 19-31 d. "Eurovaistinėje" vyksta Huggies akcija: atsispausdink kuponą su barkodu, pirk Huggies Newborn ar Huggies Natural Fit sauskelnes ir gauk dovanų – Huggies Pure drėgnas servetėles! 

 

Plačiau apie AKCIJĄ: Tai bent pasiūlymas! Atsispausdink kuponą ir gauk dovanų!

 

3