Picos druskingesnės nei vandenyno vanduo?

Picos druskingesnės nei vandenyno vanduo?

28. Mar 2012, 11:00

  

Vienas tyrimas parodė, kad picerijų picose būna pustrečio karto daugiau druskos negu prekybos centruose parduodamose picose, rašo “The Telegraph”.

 

Viename Londono restoranų picoje “Pepperoni” buvo 10,57 g druskos. 100 g šios picos teko 2,73 g druskos, o tai reiškia, kad ji yra sūresnė už Atlanto vandenyno vandenį, kurio 100 g turi 2,5 g druskos.

 

Minėto tyrimo metu buvo ištirtos 199 picos “Margarita” ir “Pepperoni” iš Didžiosios Britanijos picerijų tinklų bei prekybos centrų. Pusė tirtų picų iš picerijų turėjo maksimalią vienos dienos druskos dozę – 6 g. Be to, net 84 proc. tokių picų buvo aptikta sveikatai žalingų transriebiųjų rūgščių.

 

Tyrimas, kurį atliko organizacija “Consensus Action on Salt and Health” (CASH) bei Londono sveikatos draugija “Association of London Environmental Health Managers”, buvo skirtas Druskos savaitei, kuri kasmet rengiama tam, kad žmonės gautų daugiau informacijos apie druskos vartojimo dideliais kiekiais žalą.

 

CASH pirmininkas, profesorius Grahamas MacGregoras teigė: “100 g Atlanto vandenyno vandens yra 2,5 g druskos. Tai leidžia palyginti druskos kiekius maiste ir jūros vandenyje. Toks palyginimas padeda vartotojams suprasti, kiek daug nereikalingos druskos į maistą deda maisto pramonė".

 

O jūs, ar su šeima dažnai valgote picas?

28. Mar 2012, 15:03

mes nedaznai valgom, bet vaikai labai megsta