Pirmoji kūrybiškumo stovykla Keistuolių teatre

Pirmoji kūrybiškumo stovykla Keistuolių teatre

04. May 2016, 05:53 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kaina: 200 Eur

Data: 2016 metų birželio 6 – 17d.

Trukmė: 10 darbo dienų

Dalyvių skaičius ribotas

Dalyvių amžius: 9- 15 metų

Vieta: Keistuolių teatras, Laisvės pr. 60, Vilnius

Kontaktinis asmuo: Giedrė, giedre@keistuoliai.lt, 862833110

 

Dvidešimt septynerius metus vaikų teatro pasaulį aukštyn kojom verčiantis Keistuolių teatras šią vasarą pirmą kartą savo istorijoje pakvies vaikus pačius įsmukti į teatro užkulisius ir tapti jo kūrėjais. Dešimties dienų trukmės kūrybiškumo dienos stovykla leis patiems išmėginti save aktoriaus, dramaturgo, scenaristo ir netgi paties režisieriaus kailyje, o taip pat - išlaisvinti kūną mokantis scenos judesio, muzikos ir kitų saviraiškos būdų. Vien teatru stovykloje neapsiribosime - tegyvuoja kūrybos laisvė! Kaip tikrų tikriausioje teatro mokykloje vaikai mokysis vaidybos, scenos kalbos, dramaturgijos ir scenografijos. Per pirmąją savaitę pasisėmę teorinių teatro žinių stovyklos dalyviai nepaleis jų vėjais - antroji stovyklos dalis bus skirta jų pritaikymui: patys pasirinkę smagiausią ir artimiausią išraiškos būdą, vadovų padedami vaikai kurs etiudą, rašys pjesę ar rengs performansą, kurį įvertinti galės ne tik stovyklos draugai, bet ir tėveliai, seneliai, draugai ar bet kas, neabejingas keistuoliškai dvasiai. 

Svarbiausia kūrybinės stovyklos užduotis - ne tik supažindinti vaikus su teatro virtuve ir leisti patiems tapti scenos valdovais, bet ir per teatro pažinimą išlaisvinti jų pasitikėjimą savimi, pakurstyti kūrybiškumo ir smalsumo ugnelę, išmokyti empatijos, komandinio darbo bei padėti įveikti ne vien vaikams koją taip dažnai pakišančią scenos baimę. Visa tai pasitarnaus ir už teatro sienų - kūrybiškumas padės lengviau išspręsti gyvenimiškas problemas ir įveikti kasdienius iššūkius. Kas žino - galbūt stovyklautojų tarpe pasislėpęs ne vienas dar neatskleistas talentas, kada nors tapsiantis tikra teatro žvaigžde?

Į dvi grupes - jaunesniųjų (9-12 m.) ir vyresniųjų (13-15 m.) suskirstyti vaikai patirties semsis iš tikrų scenos vilkų ir profesionalių vadovų - ilgamečių Keistuolių teatro aktorių Violos Klimčiauskaitės bei Justo Tertelio. Be šaunių ir visada pagalbos ranką ištiesti galinčių vadovų stovyklautojai sutiks ir kitus puikiai pažįstamus, o kartais - tolėliau nuo scenos šviesų pasiliekančius veidus: pačius Keistuolių teatro atsiradimo "kaltininkus" - įkūrėjus Aidą Giniotį, Iloną Balsytę bei Darių Auželį bei daug kitų Keistuolių teatro gerbėjams gerai pažįstamų žmonių.

Norėdami užsiregistruoti į stovyklą, pildykite registracijos formą ir mes su jumis susisieksime! https://docs.google.com/forms/d/1xwGjwZhO2PxBgqrGKAGTcsdH-ipKtXdV4Nv5zMlw8nU/viewform 

Kviečiame tapti stovyklos dalyviu ir tarp teatro sienų iš naujo susipažinti su pačiu savimi!