Pokalbis su Indre Morkūniene apie vasaros šėliones ir naująjį laidos sezoną

06. Sep 2017, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jau šį sekmadienį į televizijos ekranus po vasaros atostogų sugrįžta “Mamyčių klubo” laida, o mes ta proga kalbiname jos vedėją Indrę Kavaliauskaitę- Morkūnienę.

-Indre, su laidos “Mamyčių kubas” šeimomis sveikinsiesi jau antrą sezoną. Su kokiomis mintimis ir jausmais sugrįžti po vasaros? 

Nusivalius smėlėtas kojas, tvarkingai supakavus Marijos Barboros kastuvėlius ir grėbliukus, dar nepamiršus šviežių žemuogių kvapo ir užsimerkus dar matydama Luodžio ežero peizažą, su šypsena pasitinku rudenį, kad ir kaip gerai vasara - smagu taip pasiilgti „Mamyčių klubo”! 

20170906113112-66397.jpg

-Kas tave labiausiai čia žavi?

Tikrumas ir paprastumas. Kur dar gali surasti tiek nesuvaidintų jausmų kaip pas vaikus ir jų mamas. Mamyčių klube niekas nieko nevaidina ir neapsimetinėja, visi draugiškai dalinamės savo patirtimi ir patarimais. 

20170901122847-61248.jpg

-Visiems labai smalsu, kas laukia naujame TV laidos sezone. Kokių įdomių ir naujų projektų šeimos gali tikėtis nuo rudens?

Naujajame sezone tikrai išvysite daug įdomių šeimų, asmenybių bei naujų projektų. Visuomet rengsime aktualius patarimus besilaukiančioms ir pradedančioms mamoms, pateiksime receptus, kaip viską spėti ir rasti laiko sau, kai namuose iškart trys naujagimiai, kaip mokyti savo mažylį emocinio intelekto, kartu žiūrint nuotraukas. Toliau tęsime “Super mažylio” rubriką kartu su mama Goda Jokubaitiene, kuri laidoje dalysis savo patirtimi augindama jau antrąjį sūnų, negailės jums patarimų, o gal bus puikus įkvėpimas auginant savo mažylį. 

-Ar laidos reportažai bus filmuojami tik Vilniuje?

Didžioji dalis siužetų, žinoma, bus kuriami iš Vilniaus. Tačiau aplankysime ir Kauną. O šio sezono naujiena – unikali laidos rubrika iš pajūrio, kurią kurs žurnalistė Eglė Šantaraitė. To dar nebuvo! Eglė kvies išbandyti įvairias veiklas pajūryje, susitiks su čia gyvenančiomis ir vaikus auginančiomis šeimomis. Bus tikrai įdomu ir nauja. 

20170901122723-86884.jpg

-Mamyčių klubas Lietuvoje gyvuoja jau aštuntus metus - kaip manai, koks yra laidos ilgaamžiškumo receptas?

Temų aktualumą diktuoja kasmet į pasaulį ateinantys vaikai, tad galime tik kartu pasidžiaugti už Lietuvos vaikus, tegu jie auga sveiki, laimingi ir jų būna daugiau. 

- Ne paslaptis, jog dirbi ne tik “Mamyčių klube" - turi begalę kitų šaunių projektų, esi daugelio renginių vedėja, daug keliauji... O dar augini pusantrų metų Mariją Barborą. Kaip viską suspėji?

Tai turbūt dažniausiai mano girdimas klausimas. Paslaptis paprasta - aš iš tiesų kievieną dieną, atrodo, nieko nesuspėju, bet kažkaip stebuklingai viskas pavyksta, gal kartais ką ir nuskriaudžiu dėmesiu, bet nei nevalyti namai, senas manikiūras ar per ilgai nelankyta kirpėjo kėdė gyvenime nieko nepakeičia. Svarbiausia tik, kad niekada dėmesio nestokotume savo šeimai, visa kita kažkaip vienaip ar kitaip išsisprendžia.

20170901122753-97105.jpg

-Šiek tiek apie vasarą ir atostogas. Kaip labiau mėgsti poilsiauti - viena, su draugėmis ar su visa šeima?

Atostogos... toks magiškas žodis, kad jis jau savaime visokiomis formomis puikus. Gerai, kai galiu turėti visko subalansuotai. Mamoms reikia pabėgti ir su draugėmis, tėveliams abiem kartais reikia laiko tik dviese ir, žinoma, visada gera, kai įspūdžiais dalinamės su visa šeima. 

20170901122827-62176.jpg

-Kokia esi poilsiautoja - aktyvi, kuriai reikia būtinai judėti, važuoti dviračiais, kopti įkalnus, plaukioti, ar pasyvesnė - guli paplūdimyje, mėgaujiesi saule, skaitai knygą ir pan?

Prabėgo vasaros atostogos, o aš vis tiek jaučiuosi šiek tiek pavargusi. Turbūt dabar toks etapas, kai apie aktyvų poilsį dar nelabai noriu galvoti, man po Marijos Barboros gimimo vis dar geriausias poilsis – tiesiog išsimiegoti. Tokias naktis labai vertinu, kartais vienas saldus miegas būna geresnis už ištisą savaitę atostogų. 

Skaniausiai tavo "susiskaičiusi” knyga

Šios vasaros skaniausia knyga - Sam Wasson „Penktasis aveniu: penktą valandą ryto" 

Gardžiausias patiekalas

Jautienos didkepsnis ir visi bulviniai patiekalai.

Smagiausia išvyka

Prie ežero su šeima.

Geriausias laikas su vaikais

Smėlio dėžėj.

Patogiausias drabužis

Pižama.

Gražiausias girdėtas komplimentas

Tas, kuris skirtas mano dukrytei. 

Pats pačiausias oras

Vasarą, kai būna labai labai karšta ir pradeda lyti.

Rudenį, kai pajuntu, kad atėjo ruduo, bet saulė dar šviečia.

Žiemą, kai sniegas girgžda.

Pavasarį, bet koks oras pats pačiausias kovo 16 d. per Marijos Barboros gimtadienį. 

Svarbiausias darbas

Būti geru žmogumi.

20170904144831-65135.jpg

-Na ir pabaigai -  ką visgi tau reiškia "Mamyčių klubas"?

Kiekvienas sekmadienio rytas su nuoširdžiais pašnekovais, aktualiomis temomis ir geriausias sprendimų variantais iš specialistų lūpų. 

Ačiū tau už pokalbį.

Naujojo TV laidos “Mamyčių kubas” sezono startas - rugsėjo 10 d., sekmadienį, 8.30 per TV3!

20170905113515-92465.jpg

Liucyte Liucyte 05. Sep 2017, 11:44

Žavingas interviu, kaip ir pati laidos vedėja! 😀 Sėkmės naujajame sezone! 🌷