Prevencines sporto stovyklas aplankė beveik 100 vaikų

Prevencines sporto stovyklas aplankė beveik 100 vaikų

04. Jul 2012, 00:00

 

Savaitės trukmės ne pelno siekiančios organizacijos „Mentor Lietuva“ prevencines sporto stovyklas Vilniuje, Plungėje ir Garliavoje aplankė beveik šimtas 12-14 amžiaus vaikų.

 

Trečius metus iš eilės įgyvendinamas projektas skirtas vaikams iš socialiai pažeidžiamų šeimų. Jo tikslas – apsaugoti jaunus žmones nuo piktnaudžiavimo narkotikais bei paskatinti gyventi sveikai.

 

„Mentor Lietuva“ stovyklose vaikams vedami aktyvūs neformalaus ugdymo užsiėmimai, kurių metu formuojami sveikos gyvensenos įgūdžiai – vaikai skatinami geriau pažinti vieni kitus ir save, labiau pasitikėti savimi ir atsispirti neigiamai aplinkos įtakai. Šiam tikslui įgyvendinti pasitelkiamos įvairios sporto šakos.

 

„Dienos stovyklų metu vaikai išbandė įvairias populiarias ir mažiau žinomas sporto šakas. Jie aktyviai dalyvavo futbolo, žongliravimo, badmintono, stalo teniso treniruotėse, patys kūrė sportinį žaidimą. Pakviesdami juos į stovyklas, siekėme parodyti aktyvios gyvensenos privalumus,  perteikti asmenybės ugdymui svarbias socialines vertybes – komandinio darbo, į tikslą orientuotos veiklos, planavimo bei kūrybiškumo“ , – pasakojo „Mentor Lietuva“ l.e.p. generalinė sekretorė Bernadeta Lažauninkaitė.

 

Stovyklose su vaikais dirbo profesionalūs sporto treneriai, ir patyrę vadovai bei psichologai, kurie naudodami neformalaus ugdymo metodus kvietė vaikus į įdomius ir naudingus bendravimo žaidimus. Taip pat jau tradicija tapo susitikimai su įžymiais visuomenės vaikėjais, kurie atvyko pas vaikus pasidalinti patirtimi, įkvėpti juos savo autoritetu prasmingesniam ir sveikesniam laisvalaikio praleidimo būdui.

 

Pernai vaikams savo sportinės karjeros paslaptis atskleidė tokie iškilūs šalies sportininkai, kaip Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis ir Ričardas Berankis.

 

„Šiais metais sostinės stovyklautojus aplankė žinomas visuomenės veikėjas, „G&G Sindikatas” narys Gabrielius Liaudanskas-Svaras, kuris, kartu su profesionaliu treneriu, vedė ninjutsu pamoką. Itin vertiname žinomų šalies veikėjų rodomą dėmesį. Tokie susitikimai vaikams kas kart palieka didžiulį įspūdį – itin judrūs stovyklautojai net kelių valandų trukmės susitikime išliko kone „prikaustyti“ klausydamiesi Svaro gyvenimiškos patirties bei noriai išbandė rodomus pratimus“ , – sakė B. Lažauninkaitė.

{smallpic:5}

{smallpic:6}

{smallpic:7}

Garliavoje esančios stovyklos vaikai taip pat turėjo išskirtinį renginį – pasirodymą jiems surengė cirko trupė, kuri ne tik atvėrė jiems spalvingą cirko pasaulį, bet ir mokino vaikus žongliruoti, triukų su vienaračiais ir supažindino juos su akrobatika.

 

{smallpic:1}

{smallpic:2}

 

Tuo tarpu Plungėje vaikai patys surengė stovyklos uždarymo šventę, kurioje susirinkusius svečius stebino savo pačių ruošta vakaro programa.

 

{smallpic:3}

{smallpic:4}

Šventės proga vaikai sukūrė spektaklį, surengė šokių pasirodymą bei kūrybiškai pristatė savaitę trukusios stovyklos įspūdžius – stovyklautojai įsijautė į gidų vaidmenis ir pristatė stovykloje patirtas įsimintinas akimirkas į šventę atvykusiems tėvams ir artimiesiems.