Projektas "Didžioji MK virėja 2012": I savaitės vertinimai ir dovanos

Projektas "Didžioji MK virėja 2012": I savaitės vertinimai ir dovanos

09. Dec 2012, 09:00

Baigėsi pirmoji projekto "Didžioji MK virėja 2012" savaitė, kurioje jūs iš pasiūlytų restorano "Fortas" virtuvės šefo ingredientų turėjote sukurti įdomų patiekalą.

"Forto" virtuvės šefas pirmai savaitei siūlo pagaminti gardų, jūsų sugalvotą patiekalą, į kurį įeitų šie 4 ingredientai:
 
1. Triušiena
2. Perlinės kruopos
3. Morkos
4. Cukinijos

 

"Forto" virtuvės šefas pirmai savaitei siūlė pagaminti gardų, jūsų sugalvotą patiekalą, į kurį įeitų šie 4 ingredientai:

1. Triušiena

2. Perlinės kruopos

3. Morkos

4. Cukinijos

 

Pirmajame projekto etape ryžosi dalyvauti keturios mamytės - zivile, kodelcia, frja ir zaliaake. Ačiū joms.

 

Jūsų atsiųstus patiekalų receptus vertino ir komentavo restoranų grupės "Fortas" gamybos vadovas Arūnas Stoškus ir technologas Ramūnas Giraitis.

 

ŽIVILE: "Perlinių kruopų garnyras su orkaitėje troškinta triušiena ir daržovėmis"

 

Labai gražiai atrodantis patiekalas. Restoraninio lygio patiekalas ir, manau, tikrai skaniai gavosi. Puikiai suderinti produktai. Lengvai pasiekiami ir randami didesniuose prekybos centruose. Šafranas su perlinėmis kruopomis - puikus derinys, jei dar įpiltumėte natūralių apelsinų sulčių, tai tikrai garnyras būtų restorano lygio.

 

Pastabėlės bei pasiūlymai:


-Daržoves, kurias dėjote prie triušienos, reikėtų pjaustyti vienodai (jei lazdelėmis, tai visas daržoves lazdelėmis, jei kubeliais, tai kubeliais, bent jau restoranuose yra tokios nerašytos taisyklės)

-Jei šoninę supjaustytumėte kubeliais ir prieš tai jas pakepintumėte su triušiena, tai šoninės riebaliukas suteiktų dar ryškesnio skonio ir sutaupytumėte aliejaus.

 

-Aišku, ne visada leidžia galimybės, bet būtų puiku, jei visi prieskoniai būtų šviežūs (čiobreliai ar šviežias bazilikas, beje, prie triušienos labai puikiai tinka šalavijas, ne vienas itališkas triušienos patiekalas neapseina be šalavijo).

 

-Actas ne visada suminkština mėsą (aišku, priklauso nuo jo kiekio), rūgštis (ar tai būtų actas, citrinų sultys ) truputį sausina mėsa. Pasiūlymas - geriau marinuoti be rūgšties, o kepti gaminius uždengtus folija ar sviestiniu popieriumi, žemesnėje temperatūroje, dėl to mėsytė turėtų būti minkštesnė. Arba kepti rankovėje, pagrindinė taisyklė neperkepti.

 

-Dėl šafrano - taip, jis brangiausias prieskonis. Ir nelabai rekomenduojamas nėščioms moterims. Kad išgautume dar efektyvesnį šafrano poveikį, šafraną visada prieš naudojimą reikėtų palaikyti labai nedideliame kiekyje vandens, tada labiau atsiskleis šafrano spalva ir skonis. Dėl ciberžolės - taip, ciberžolė realiai priduoda tik spalvą.

 

Tai tiek. Tikrai puikus patiekalas ir, manau, Jūsų šeimyna nepasigailėjo pietumis ar vakariene.


KODELCIA: Triušienos keksiukai „Saulės zuikučiai“


Labai žaismingas ir šeimyniškas patiekalas. Manau, vaikas tikrai turėjo suvalgyti šitą patiekalą. Patiekalas sveikuoliškas, nes naudojate daug daržovių, kurios turi vitaminų. Na, ir šitam patiekalui puikiai galima pasiruošti rudenį - naudoti savo rinktus grybus bei užaugintas daržoves. Tikrai puikus, šeimyniškas savaitgalio patiekalas.

 

Pastabėlės bei pasiūlymai:


-Kažkaip ir nėra prie ko prikibti. Nes viskas padaryta teisingai.

 

-Jei į triušienos faršą įpiltumėte lašelį grietinėlės, tai keksiukai būtų truputį „riebesni“ ir sultingesni.

 

-Dėl cukinijų garnyro: jei jos buvo prieš tai nuplikytos (nublanširuotos), tai labai gerai, ir jei buvo pateiktos žalios, manau, jos turėjo būti kietokos, bet čia jau skonio reikalas. Mūsų pasiūlymas būtų - jei pateikiamos tokios daržovės kaip garnyras, jas prieš tai reikėtų nuplikyti. 

 

Labai žaismingas patiekalas. Ir, be abejo, skanus.

 

FRJA: Pyragas su triušiena, perlinėmis kruopomis ir daržovėmis

 

Puikus prancūziškas triušienos pyragas! Tinkantis ne tik šaltais žiemos vakarais, bet ir vasarą nusivežti į sodybą ar prie ežero. Gal truputį nepatogus valgyti rankomis, bet tai nieko baisaus. Pyragas patogus tuo, kad gali būti ir kaip pagrindinis patiekalas ar lengvas užkandis prieš pagrindinį patiekalą. 

 

Pastabėlės bei pasiūlymai:

 

-Vienintelis pastebėjimas ir pasiūlymas - gal smulkiau supjaustykite daržoves.

 

Klasikinis pyragas ir, manau, kad buvo skanus tiek šiltas, tiek šaltas.

 

ZALIAAKE: Vyriški bokšteliai ir traškios valtelės


Puikus ir racionalus produktų panaudojimas. Būtumėte puiki virtuvės vadovė. Patiekalai įdomūs, žaismingi ir su polėkiu. Ir manau, kad tikrai buvo skanūs. Buvo įdėta gan daug pastangų ir laiko. Manau, vaikai turėjo iškart suvalgyti tokius spalvotus ir gražius patiekalus. Jie labai subtilūs ir tikrai tiktų į restorano vaikų valgiaraštį. Beveik nenaudojote jokių prieskonių, tai turėtų jaustis natūralus produktų skonis. Ir taip pat sveikuoliškas patiekalas.

 

Pastabėlės bei pasiūlymai:


-Cukinijas galima buvo nuplikyti (nublanširuoti), o kad neprarastų spalvos, staigiai įdėti į ledinį vandenį (taip paruoštos daržoves nepraranda spalvos).

-Petražoles reikėtų dėti kepimo pabaigoje, tada jos mažiau apdegtų.

-Kalendra taip pat tinka prie triušienos, bet nelabai gal tinka mažiems vaikams. Bet tai jau skonio reikalas.

 

Labai žaismingas ir su polėkiu patiekalas.

 

Kas tapo savaitės laimėtoja?

 

Mes manome, kad visos mamytės tikrai pasistengė ir paruošė puikius patiekalus. Kažkas įdėjo daugiau pastangų, kažkas mažiau, bet patiekalai tikrai gražūs ir įdomūs.

 

 

KRITERIJAI: Patiekalus labiausiai vertinome pagal

patiekalų sudėtingumą,

pateikimą,

fantaziją ir

sugaištą laiką.

 

Neabejojame, kad visi patiekalai buvo skanūs.

 

 

Tad savaitės laimėtoja išrinkome recepto Vyriški bokšteliai ir traškios valtelės autorę!

 

Gamybos vadovas Arūnas Stoškus

Technologas  Ramūnas Giraitis

 

 

SVEIKINAME pirmosios savaitės laimėtoją - VIKTORIJĄ (zaliaake)!

 

Nugalėtoja gauna 100 Lt vertės kvietimą-dovanų čekį apsilankyti bet kuriame restoranų grupės "FORTAS" restorane Lietuvoje!

O viso projekto nugalėtojai - praktinis seminaras su "Forto" virtuvės šefu!

 

Iš trijų savaitės laimėtojų bus išrinkta pagrindinė projekto nugalėtoja. Ji gaus individualų 2 akademinių valandų seminarą-konsultaciją pasirinkta tema su "Forto" virtuvės šefu (teorinė ir praktinė dalis).

 

fortas

 www.fortas.eu

 

 

jaldija jaldija 09. Dec 2012, 22:49

🌷

09. Dec 2012, 17:29

sveikinimai Vikai ir nuo musu 🌷 🎉

kodelcia kodelcia 09. Dec 2012, 15:34

labai smagu dalyvauti tokiame projekte, nes daug puikių patarimų gavau. Ačiū patiekalų vertintojams už išsamius ir konkrečius komentarus. Kitą kart būtinai pasinaudosiu jūsų patarimais. JUk ne veltui sakoma - GYVENI IR MOKAISI 🌷

Krisliukas Krisliukas 09. Dec 2012, 11:31

super!!! sveikinimai 😘 perskaičiau visus virtuvės šefo komentarus, labai įdomu buvo

09. Dec 2012, 11:15

sveikinimai 😉 tikrai saunu,jog laimejai 😉 nors kiek praskaidrino tavo nuotaika 😉 🌷 😘

09. Dec 2012, 10:49

🌷sveikiname.saunuole 😘

09. Dec 2012, 10:13

Šaunuolė Viktorija, labai dailus patiekimas, verta 😉

09. Dec 2012, 10:12

bet kaip smagu, kad ne tik laimetoja isrinko, bet dar ir tiek parase apie kiekviena recepta atskirai, reikes tikrai isbandyt visus siulomus virtuves sefo patarimus, ACIU😀 o jau seimyna kaip nudziugo, eisim visi kartu pavalgyt😀

09. Dec 2012, 09:52

Sveikinimai 😀 🌷

09. Dec 2012, 09:33

super😀 saunuole😀 sveikinimai 😘

09. Dec 2012, 09:24

Sveikinimai nugaletojai!Labai saunus virtuves sefu patarimai 👍

blogietee blogietee 09. Dec 2012, 09:12

Super Viktorija, sveikinimai, atėjo į tavo kiemą šventė 😉

09. Dec 2012, 09:08

Sveikiname viktorija 😀 Saunuole 🌷