Projektas "Didžioji MK virėja 2012": II savaitės vertinimai ir dovanos

Projektas "Didžioji MK virėja 2012": II savaitės vertinimai ir dovanos

16. Dec 2012, 09:00

Baigėsi antroji projekto "Didžioji MK virėja 2012" savaitė, kurioje jūs dalinotės mėgstamiausiais vaikučių patiekalų receptais, kuriuos stengėtės patiekti kuo įdomiau. Ačiū jums. Skubame skelbti receptų įvertinimus bei savaitės laimėtoją!

 

Antroji užduotis kvietė pagaminti ir įdomiai pristatyti mėgstamiausią savo vaikučio patiekalą, bei, žinoma, sugalvoti jam pavadinimą. 

 

Jūsų atsiųstus patiekalų receptus vertino ir komentavo restoranų grupės "Fortas" gamybos vadovas Arūnas Stoškus ir technologas Ramūnas Giraitis.

   

FRJA Žuvies ir grikių blyneliai

 

Labai gražiai atrodantis patiekalas. Puikiai suderinti produktai. Ir lengvai pagaminamas patiekalas. Jei vaikai nelabai mėgsta žuvies, tai galima juos suvilioti blynais. Originalu.

 

Pastabėlės bei pasiūlymai: Kai kepinate daržoves, česnakus rekomenduojame dėti kepimo pabaigoje, kad jie neperkeptų ir išlaikytų savo aromatą. Arba kepti rankovėje, nes pagrindinė taisyklė - neperkepti.

 

ZALIAAKE Tirpstantys karoliai ir žaisminga Karolio gyvatė

 

Labai žaismingas patiekalas. Manau, vaikai turėtų valgyti vien dėl puikaus ir žaismingo patiekimo. Patiekalo pirmasis ruošimo būdas labai sveikintinas. Nes garuose verdami produktai labiau išsaugo maistines medžiagas, o būtent jų ir reikia augantiems vaikučiams. Malonu, kad iš karto naudojate ir mūsų patarimus.

 

Pastabėlės bei pasiūlymai: Pastabų neturiu šiam patiekalui, viskas atrodo puikiai.

 

KODELCIA Žiediniai kopūstai pataluose

 

Puikus vegetariškas patiekalas vaikams. Ir labai žaismingai patiektas, abu variantai iš tiesų verti vaikų dėmesio.

 

Pastabėlės bei pasiūlymai: Vienintelis pastebėjimas ir pasiūlymas - gal vietoje konservuotų žirnelių naudokite šaldytus ir truputį apvirtus kartu su morkomis, nes venkite vaikams duoti tų konservantų. 

 

MARIJA Gardūs lietiniai su varške ir trintomis braškėmis

 

Tai galima vadinti klasikiniu patiekalu vaikams. Labai panašių blynelių galima paragauti ir mūsų restoranuose. Tik gal kiek kitaip patiekiame.

 

Pastabėlės bei pasiūlymai: Paruoštus blynelius galime apkepti orkaitėje. Tada jie būna trškaus paviršiaus ir neprisigeria riebalų.

 

ŽIVILĖ Gabrieliaus gruzdinti spagečiai

 

Manau, labai praktiškas patiekalas, skirtas vaikams. Nes tikrai ne visi vaikai valgo daržoves, o čia makaronai ir malta mėsa. Dažno vaiko valgomi produktai.

 

Pastabėlės bei pasiūlymai:

 

-Kad virtų makaronų nereiktų karpyti ar kitaip smulkinti, juos galima prieš virimą sulaužyti reikiamo ilgumo.

-Kad kepami makaronai prisigertų kuo mažiau riebalų, siūlyčiau juos apkepti orkaitėje.

 

Mes manome, kad visos mamytės vėl pasistengė ir paruošė puikius patiekalus. Labai gaila, kad renkame tik vieną savaitės laimėtoją.

 

Antrosios savaitės laimėtoja - mamytė ir jos patiekalas "Gabrieliaus gruzdinti spagečiai"!

 

Patiekalus vertinome pagal jų sudėtingumą, pateikimą, fantaziją ir sugaištą laiką. Neabejojame, kad visi patiekalai buvo skanūs.

 

"Forto" gamybos vadovas Arūnas Stoškus ir

Technologas Ramūnas Giraitis

 

SVEIKINAME antrosios savaitės laimėtoją - ŽIVILĘ!

 

Nugalėtoja gauna 100 Lt vertės kvietimą-dovanų čekį apsilankyti bet kuriame restoranų grupės "FORTAS" restorane Lietuvoje!

O viso projekto nugalėtojai - praktinis seminaras su "Forto" virtuvės šefu!

 

Iš trijų savaitės laimėtojų bus išrinkta pagrindinė projekto nugalėtoja. Ji gaus individualų 2 akademinių valandų seminarą-konsultaciją pasirinkta tema su "Forto" virtuvės šefu (teorinė ir praktinė dalis).

 

fortas

 www.fortas.eu

 

NETRUKUS PASKELBSIME - TREČIOSIOS (PASKUTINĖS) SAVAITĖS UŽDUOTĮ!

17. Dec 2012, 12:13

sveikinimai ir nuo musu.tikrai super patiekaliukas 😀

kodelcia kodelcia 16. Dec 2012, 14:57

sveikinimai. patiko man komentaras dėl žirnelių: kaip tik turiu jų ir šaldytų, bet kažkodėl iš įpročio rinkausi lengvesnį variantą- konservuotus 😀 pasitaisysiu 😀

jaldija jaldija 16. Dec 2012, 11:39

sveikinimai 🌷

16. Dec 2012, 11:06

as tai manau, kad mes ji tik gausim po kokio men, juk visuomet taip buna, uztat as atsiputus😀as ir pati noreciau geriausiu atveju varyt tik koki sausi, kai praeis visos sventes, visi tie sventiniai vakareliai restoranuose, dauguma zmoniu sedes be pinigeliu namuose, o mes tuomet eisim puotaut😀

16. Dec 2012, 10:47

rimtai??? as galvojau, kad yra...kaip keista...klausyk, brukstelk man savo duomenis i A-Z, gal, rimtai pavyktu susibegt?😀

16. Dec 2012, 10:03

Sveikiname nugaletoja, saunuole 😀

16. Dec 2012, 09:34

nuosirdziausi sveikinimai Zivilei😉 gaila, kad esi ne vln, iskeltu 2seimynos puota Forte😉
aciu uz visas pastabas ir pasiulymus, laukiam 3 uzduoteles😀