Pyragas su triušiena, perlinėmis kruopomis ir daržovėmis

Pyragas su triušiena, perlinėmis kruopomis ir daržovėmis

06. Dec 2012, 14:00

Štai ką pagamino Neringa...

 

Tešlai reikės:

250 g miltų

140 g šalto sviesto

Kiaušinis

2 šaukštai vandens

Truputis druskos

250 g triušines

1 nedidelė cukinija

0,5 baklažano

0,5 paprikos

0,5 svogūno

1 morka

2 skiltelės česnako

Prieskonių: druska, pipirai, čiobreliai.

 

Gaminimas:

 

Į miltus sudėti pjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį, įpilti vandens, įberti druskos ir užminkyti tešlą. Jos rutulį suvynioti į foliją, valandai dėti į šaldytuvą. Iš tešlos truputį paimti ir padėti atskirai, reikės pyrago viršui.

 

Iš tešlos iškočioti skritulį, aplipdyti kepimo indą, subadyti šakute ir dar pusvalandį dėti į šaldytuvą. Triušieną išvirti ir nusiimti nuo kaulo, supjaustyti smulkiai.

 

Išvirti perlines kruopas. Į keptuvę sudėti supjaustytą mėsytę, sudėti pjaustytas cukinijas, baklažaną, morkas, svogūną, įpilti truputėlį daržovių sultinio  ir viską pakepinti apie 10 minučių.

 

Baigiant kepti, sudėti virtas perlines kruopas ir išmaišyti. Atšalusia tešla apspausti kepimo indą ir šonus, sudėti įdarą, ant viršaus uždėti likusią tešlos dalį (iškočiotą).

 

Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30-40 min. 

 

 

Skanaus!

Neringa

 

Naujas projektas „Didžioji MK virėja 2012“

 

PIRMOJI UŽDUOTIS 

12 01 - 12 07

Patiekalas iš virtuvės šefo pasiūlytų 4 ingredientų

 

"Forto" virtuvės šefas pirmai savaitei siūlo pagaminti gardų, jūsų sugalvotą patiekalą, į kurį įeitų šie 4 ingredientai:

 

1. Triušiena

2. Perlinės kruopos

3. Morkos

4. Cukinijos

DOVANOS

Savaitės laimėtojoms - "Forto" dovanų čekiai!

 

Trys savaitės laimėtojos gaus po 100 Lt vertės kvietimą-dovanų čekį apsilankyti bet kuriame restoranų grupės "FORTAS" restorane Lietuvoje!

 

Projekto nugalėtojai - praktinis seminaras su "Forto" virtuvės šefu!

 

Iš trijų savaitės laimėtojų bus išrinkta pagrindinė projekto nugalėtoja. Ji gaus individualų 2 akademinių valandų seminarą-konsultaciją pasirinkta tema su "Forto" virtuvės šefu (teorinė ir praktinė dalis).

 

fortas

 www.fortas.eu

 

07. Dec 2012, 11:10

Ačiū, jūsų receptas taip pat puikus!

07. Dec 2012, 11:10

Išbandykit būtinai 😀 Jūs irgi skaniai gaminat 😀

07. Dec 2012, 11:09

Zivile ir zaliaake aš jūsų receptus mačiau labai skaniai pagaminot 😀

07. Dec 2012, 09:29

Ačiū, kad patinka 😀

Gintarep Gintarep 07. Dec 2012, 01:32

Skaniai atrodo, labai,labai uzsimaniau paragauti 😀 Tuoj isiprasysiu i svecius 😀

06. Dec 2012, 16:13

tikras skanumelis, reikes butinai isbandyt😉 aciuuuu😀

06. Dec 2012, 15:58

Buvo tikrai labai skanu, ir mažosios svarbiausiai valgė 😀 Vyras valgė su padažu, aš vieną 😀 Tikrai eksperimentas pavyko 😀

kodelcia kodelcia 06. Dec 2012, 14:59

atrodo skaniai 👍