Rytoj MK laidoje - apie pirštukų maistą, alkoholį žindant ir kiek galima leisti vaikams?

Rytoj MK laidoje - apie pirštukų maistą, alkoholį žindant ir kiek galima leisti vaikams?

12. Feb 2016, 11:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kiekvieną šeštadienį rytą kviečiame pradėti ir smagiai, ir naudingai. Laidoje „Mamyčių klubas“ išgirstate asmeninius šeimų pasakojimus ir patirtis bei specialistų patarimus trimis įdomiomis temomis. 

Rytoj laidą pradėsime ir mažesnius, ir didesnius vaikučius auginantiems tėvams naudinga tema. Ką galima pasiūlyti vaikams, kaip užkandį? Tokį, kuris telpa į rankytę, lengvai kramtomas ir taip pat yra skanus. Rubrikoje „Sveika ir skanu“ idėjomis dalinsis trijų berniukų mama Anna ir tėtis Arnoldas. Apie šio maisto naudą kalbės sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė. 

Antroji tema tiems, kurie vis dar abejoja - jie per daug leidžia, o gal per daug draudžia savo vaikams. Dažnai nukrypstame į kraštutinumus - vaikai gali daryti namuose ką tik nori, miega tada tik kai užmiega prie televizoriaus, o pagrindinis maistas - dešrelės. Yra ir priešinga nuomonė, kuomet vaikai bijo net pakrutėti, kad neišsipurvintų ar neišpurvintų namų, jų kūrybiškumas suvaržomas griežtais rėmais. Su “Šeimos namai” vaikų ir paauglių psichologė  Goda Bačienė kalbėsime kokios ribos turi būti ir kaip jas nustatyti.

Na, o pabaigoje diskutuosime labai kontraversiška tema - visomis žinomės, kad žindant alkoholio vartoti negalima. Bet ar tai galioja ir menkiausiam gurkšneliui? O gal taurė vyno nepakenks? Visus atsakymus mums paruošė akušerė Agnė Škudienė.

Iki pasimatymo rytoj, 9.30 val. per TV3!