Rytoj MK laidoje - apie staigios kūdikių mirties sindromą, žaislus pagal amžių ir pirmuosius vaistus nuo ligų

Rytoj MK laidoje - apie staigios kūdikių mirties sindromą, žaislus pagal amžių ir pirmuosius vaistus nuo ligų

13. May 2016, 16:33 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Savaitgaliai - šeimos laikas, kai galime skirti daugybę minučių tingiems pusryčiams, nerūpestingiems žaidimams, lauko pramogoms ir svarbiausia, vienas kitam. Kviečiame šeštadienį pradėti kartu laida „Mamyčių klubas“, kurioje ir kalbėsime apie tuos, kuriems dėmesio reikia daugiausia - vaikus. 

Garantuojame, kad kiekviena mama yra stovėjusi prie kūdikio lovelės ir klausiusi jo kvėpavimo. Susirūpinimas ar viskas gerai vaikučiui, natūralus mamos instinktas, o be to, daugelis mūsų žino apie staigios kūdikių mirties sindromą. Kartu su specialiste aptarsime, kokie veiksniai įtakoja ar gali paskatinti šį sindromą. Ko mes galime imtis, kad visais įmanomais ir kol kas medicinai žinomais būdais išvengtume šios baisios ligos? 

Kita laidos tema - apie žaislus. Pripažinkime, kad mes, tėvai, dažnai ne tik batukus ar drabužius perkame vos didesnius, bet ir žaisliukus duodame skirtus vyresniems. Ar tikrai žaisdamas su sudėtingesniais žaislais vaikas išmoks daugiau? Aiškinsimės su lavinimo specialistais. 

Pabaigoje, apie dažną pavasario svečią - ligas. Nors, rodos, už lanko šviečia saulė, bet peršalimas, sloga ar kosulys dar dažnas vaikų palydovas. Kartu su žolininke Rasa Subačiene tarsimės, ko galime imtis, tik pamatę pirmuosius ligos simptomus. Ką daryti, kad liga neįsisenėtų? Ir kaip „įdarbinti“ namines priemones? 

Susitikime rytoj, 9.30 val. per TV3!