Rytoj MK laidoje - kaip paskatinti vartytis, kada duoti atsigerti ir ką padovanoti atsiminimui?

Rytoj MK laidoje - kaip paskatinti vartytis, kada duoti atsigerti ir ką padovanoti atsiminimui?

18. Mar 2016, 12:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Jau rytoj, kaip ir kiekvieną šeštadienį sveikinsimės su šeimomis iš visos Lietuvos. Dalinsimės patarimais, idėjomis, įžvalgomis ar tiesiog džiaugsimės. Tikime, kad bent šiek tiek prisidedame ugdydami tėvystės įgūdžius, patardami seneliams ar duodami idėjų tetoms :) 

Apie ką kalbėsime šį šeštadienį? 

Kada kūdikiai turi pradėti vartytis? Aplankysime mūsų super mažylę Medą ir jos mamą Ramunę, kuri šiek tiek sunerimusi. Dukrytei penki mėnesiai, bet vartytis ji visai nenori. Ar tai normalu? Į pagalbą pakviesime kineziterapeutę Viktoriją Paltanavičiūtę, kuri patars kaip skatinti vaikučius vartytis ir kokius masažo pratimus verta atlikti. 

Antroji tema, apie papildomus skysčius. Tikime, kad ne vienai mamai močiutė patarė duoti kūdikiui saldinto vandenėlio ar arbatėlių. Tikime, kad susilaikėte, bet kada išties reikėtų duoti papildomų skysčių? Kuo patarimai skiriasi jeigu vaikutis žindomas mamos pienuku ar maitinimas mišinuku? Ir ką pasiūlyti? 

Pabaigoje kalbėsimės su šiek tiek vyresnių vaikučių tėvais, kuriems šiemet nuskambės pirmasis skambutis. Bet prieš tai - reikia atsisveikinti su darželiu. Tokia proga būtinos ir prasmingos dovanos. Mūsų idėja - prisiminimų knyga, kuri visad liks įdomi ir primins apie gražiausias vaikystės dienas. Kaip tokią susikurti ir ką į ją įdėti - jau rytoj laidoje. 

„Mamyčių klubas“ - šeštadieniais, 9.30 val. per TV3!