Rytoj MK laidoje - pirmoji šypsena, vaikas po ligos ir rubrika „Mamos pabandom!“

Rytoj MK laidoje - pirmoji šypsena, vaikas po ligos ir rubrika „Mamos pabandom!“

04. Mar 2016, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Tikime, kad „Mamyčių klubo“ žiūrovai keičiasi - vieni vaikai paauga, pradeda lankyti mokyklą ir tėvams laida nėra tokia aktuali, bet į jų vietą atskuba kiti, kurie ką tik sužinojo, jog jų šeimą papildys nauja gyvybė. Tas besisukantis ratas verčia mus nesustoti ir šį tėvų universitetą pildyti naujomis žiniomis. 

Parsivežus kūdikėlį namo tėvai pirmiausiai su juo pažindinasi. Mokosi prižiūrėti, pervystyti, maitinti ar maudyti. O kai jau apsipranta, laukia pirmojo ženklo, kad kūdikėlis juos irgi jau priėmė. Taip, tai vaikelio šypsenos. Žinoma, jie ir pradžioje šypsosi nevalingai, bet kada pasirodo ta tikroji, veidą nutvieskianti mažylio šypsena? Kodėl vieni vaikai šypsosi anksčiau, o kiti vėliau? Apie tai - mamos ir specialistai.

Antroji tema skirta naujų įspūdžių ištroškusioms mamoms - rubrika „Mamos pabandom“. Mes, tėvai, gyvename nuolatiniu laukimu. Pradžioje laukiame gimstančio mažylio, jam gimus - šypsenos, vėliau kada apsivers, atsisės. Šį kartą laidoje kalbėsime apie tai, kas gali mamoms padėti, kai vaikutis pradeda ropoti. Atradęs, kad gali pats pasiekti tai, ko nori, jis tampa labai judrus ir, pavyzdžiui, aprengti, tampa ne taip lengva.

Paskutinė laidos tema aktuali tiek kūdikėlius, tiek didesnius vaikus auginantiems tėvams. Turbūt kiekviena mama žino momentą, kuomet vaikas jau ir pasveikęs, bet dar ne visai. Liga praėjo, vaistų vartoti nebereikia, temperatūros nebėra. Ar po ligos galima iškart leisti vaiką į lauką? Jį maudyti? Su tokiais klausimais susidūrė supermažylės Medos mama Ramunė, o mes padėsime rasti atsakymus. 

Susitikime jau rytoj, 9.30 val. per TV3!