Santariškių klinikose pasaulį išvydo pirmasis naujagimis

Santariškių klinikose pasaulį išvydo pirmasis naujagimis

13. Mar 2013, 00:00

 

Kovo 12 d. apie 13 val. Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose pasaulį išvydo pirmasis naujagimis.

 

Santariškių klinikų generalinis direktorius profesorius Aleksandras Laucevičius teigia, kad nuo kovo 1 d., persikėlus Akušerijos ir ginekologijos klinikai į Santariškes, nėščiosioms, gimdyvėms ir naujagimiams pagaliau pradėtos teikti visapusiškos medicinos paslaugos.

 

„Nuo šiol vienoje struktūroje atsiranda žmogaus genetikos centras, vaikų ligoninė ir daugiaprofilinės Santariškių klinikos, kur Lietuvos moterims bus teikiama visokeriopa pagalba. Dabar galima pasidžiaugti, kad Vilniaus mieste pagaliau yra visavertė ligoninė, atspindinti šiuolaikinį moderniosios medicinos vystymosi modelį. Santariškių klinikos - viena iš dviejų didžiausių ligoninių Lietuvoje, kuriose koncentruotai teikiama visų rūšių medicinos pagalba“, - sako prof. A. Laucevičius.

 

Santariškių klinikų Akušerijos ir ginekologijos centro direktorė profesorė Gražina Drąsutienė prisimena, kad kai Vilniaus universitete 1803 m. prof. Nikola Renje įkūrė Akušerijos katedrą, per 200 veiklos metų ji keletą kartų keitė savo lokalizaciją: Didžiojoje gatvėje, buvusiame Raudonajame kryžiuje Žygimantų gatvėje, Antakalnio klinikose ir galų gale persikėlė į Santariškes – universiteto ligoninę, kur, kaip teigia profesorė G. Drąsutienė, šiai katedrai priedermė būti.

 

„Vakar čia išgirdome pirmąjį sveiko naujagimio riksmą. Visos ligoninės kolektyvas džiaugiaisi kartu su laimingais tėveliais. Savo antrąją atžalą jie pavadino labai gražiu vardu - Rojumi. Mamytė ir jos sūnelis jaučiasi puikiai“, - dalinosi įspūdžiais profesorė.

 

{smallpic:1}

 

Anot jos, pagaliau Vilniuje išspręstos nėščiųjų ir gimdyvių priežiūros problemos. „Sostinėje puikiai įrengti 3 stacionarai, kur gimdyvės ir naujagimiai laukiami tikrų profesionalų. O nuo šių metų kovo 1 d. tretinio – aukščiausio lygio nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikata rūpinsis, būtent, Santariškių klinikos. Akušerijos ir ginekologijos (Vilniaus Perinatologijos) centre bus konsultuojamos sveikos ir gydomos sergančios nėščiosios, gimdyvės ir jų vaikai“, - apibendrino prof. G. Drąsutienė.

 

13. Mar 2013, 15:10

Labai seniai reikejo tokio gimdymo skyriaus butent Santariskese.Nemazai vaiku butu buve isgelbeti vietoje,niekur ju nepervezant,nelaukiant atvykstant spec.gyd