Savaitgalis mažiesiems: speciali animacijos programa ir susitikimas su animatoriumi

Savaitgalis mažiesiems: speciali animacijos programa ir susitikimas su animatoriumi

11. Jan 2017, 16:53 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Šį šeštadienį (sausio 14 d.) mažuosius ir jų tėvelius „Skalvijos“ kino centras kviečia į animacinių filmų programos vaikams „Ką pašnibždėjo Pelėda“ premjerą. Anot programos sudarytojų, nuotaikinga Prancūzijos kūrėjų animacija savo kokybe ir turiniu nustebins ne tik vaikus, bet ir juos atlydėjusius suaugusiuosius.  

Anot „Skalvijos“ kino centro edukacinių programų koordinatorės Godos Sosnovskienės, animacinių filmų programa yra sudaryta iš penkių smagių istorijų patiems mažiausiems kino gerbėjams.

„Bendradarbiaudami su prancūzų prodiuseriais, atrinkome itin aukšto meninio lygio filmų programą, skirtą vaikams nuo 4 metų. Programą sudaro penkios trumpos istorijos, sukurtos pasaulyje pripažintų Prancūzijos animacijos režisierių. Kiekviena istorija ypatinga, jautri vaiko pasauliui, be to, sukurta vis kita animacijos technika. Ir, be abejo, programa yra įgarsinta lietuviškai“, - tvirtino G.Sosnovskienė.

Programos simbolis – išmintingoji Kino Pelėda, kuri apjungia visas animacines istorijas į vieną programą. Ji pirmoji pasitinka vaikus didžiajame ekrane ir lydi juos nuo filmo prie filmo.

„Pelėda yra keliautoja, vakarais skraidanti nuo lango prie lango ir renkanti istorijas, kurias mamytės ir tėveliai prieš miegą pasakoja vaikams.“, - apie kino programos mažiesiems idėją pasakojo G.Sosnovskienė. 

Per vieną beveik valandos trukmės kino seansą mažiesiems žiūrovams bus papasakotos šio nuotaikingos animacinės istorijos: „Suskaičiuok avinus“ („Compte les moutons“, rež. Frits Standaert), „Dar vienos rankovės“ („Une autre paire de manches“, rež. Samuel Guénolé), „Pirštinė“ („La Moufle“, rež. Clémentine Robach), „Akmenų sriuba“ („La Soupe au caillou“, rež. Clémentine Robach), „Gudrusis paplotėlis“ („La galette court toujours“, rež. Pascale Hecquet). 

Visi norintys ne tik pasižiūrėti, tačiau ir susipažinti su animacijos kūrimu į „Skalvijos“ kino centrą kviečiami užsukti šiek tiek anksčiau. Pusvalandį iki seanso, nuo 13.30 val.  kino salėje vyks atviros animacijos dirbtuvėlės vaikams su animatoriumi Antanu Skuču ir kino edukacijos specialiste Ginte Žulyte. Dirbtuvėlėse vaikai susipažins su pagrindiniais animacijos kūrimo principais. 

„Labai džiaugiamės galėdami su kino pasauliu susipažinti pakviesti ir pačius mažiausius kino žiūrovus. Tai išskirtinė galimybė savo mažyliams parodyti kokybišką, spalvingą ir pamokančią animaciją, kitokią nei šiandien dažnai esame įpratę matyti televizijos ir kituose ekranuose“, – sakė „Skalvijos“ kino centro edukacinių programų koordinatorė. 

Premjerinis filmo seansas vyks „Skalvijoje“ sausio 14 d., 14 val. 

Daugiau www.skalvija.lt