Šeimos gali nebegauti išmokų iš Vaikų išlaikymo fondo

Šeimos gali nebegauti išmokų iš Vaikų išlaikymo fondo

15. Dec 2011, 08:00

Vyriausybė užsimojo nuo 2012 m. sausio 1 d. nutraukti visų išmokų iš Vaikų išlaikymo fondo (VIF) mokėjimą, rašo „Valstiečių laikraštis“.

 

Todėl daugiau nei 20 tūkst. vaikų, nesulaukiančių alimentų iš neatsakingų tėvų, negaus ir tos paramos, kurią jiems iki šiol per VIF mokėjo valstybė.

 

Šiuo metu galiojantis Vaikų išlaikymo fondo įstatymas numato, kad iš VIF yra mokamos išmokos vienam iš tėvų, su kuriuo teismo sprendimu gyvena vaikas.

 

Išmokos mokamos ir tais atvejais, kai vaikas negauna teismo patvirtinto vaikų išlaikymo sutartimi nustatyto išlaikymo arba gauna tik dalį nustatytos išmokos. Maksimali išmoka iš VIF vienam vaikui iki šiol siekė 195 litus per mėnesį.

 

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai pabrėžia, kad sprendimas nutraukti išmokų iš VIF mokėjimą leistų valstybei sutaupyti apie 44 mln. Lt. VIF administracija nuo kitų metų rūpintųsi tik lėšų išieškojimu iš skolininkų.

 

Ką jūs apie tai manote? 

 

19. Dec 2011, 19:23

pirmiausia tai reikia keisti baudziamaji kodeksa civileine kodeksa kurie apibrezia skolininko atsakomybes jie turi buti griezti.jus pagalvokit mielosios mamytes argi neapmaudu vaikas ne tik kad negauna is tevelio islaikymo bet tevelis stovi darbo birzoje jam priklauso 315 lt socialine pasalpa o VIFas moka vaikui 195 lt skirtumas yra ar ne taip kad nemanau jog valstybe nubiednes mokedama tuos varganus siais laikais 195 lt yra pakankamai kitu keliu kur galima sutaupyti tik ne vaiku saskaita dabar valstybe yra amorali ir kas gi jei ne mes mamytes kuriu vaikams tevelis nemoka pinigu ir visaip kitaip neremia pakovosim uz savo atzalu gyvenima

rainiukas rainiukas 17. Dec 2011, 23:25

aš irgi pritariu, nes jei nemoka vyras savo vaikui, tai valstybei tuo labiau negrąžins, nes tokie nei dirbs, nei rūpinsis, o 44mln nesimeto, juos turės padengti eiliniai mokesciu moketojai.

blogietee blogietee 15. Dec 2011, 19:49

jei visi vyrai būtų atsakingi, tai tokio fondo net nebūtų, bet iš dalies teisinga, nes mokesčių mokėtojai moka už viską šiais laikais

15. Dec 2011, 19:29

O as pritariu. Kodel visi mes turime moketi pinigus uz tuos, kurie neturi atsakomybes islaikyti savo vaikus? Galbut reiketu grieztinti atsakomybe tevams, nemokantiems alimentu, bet ne imti is visu musu pinigelius ir dangstyti jais svetimas skolas.

15. Dec 2011, 12:38

juk lengviausia atimti is paciu maziausiu kurie dar saves apgint negali.