Šešiamečio mama: "Tikiuosi geriausio"

Šešiamečio mama: "Tikiuosi geriausio"

30. Aug 2011, 00:00

Redakcijos pašte aną rytą radome liūdną vienos mamos laišką.

 

Laiškas buvo nepasirašytas, nežinome berniuko vardo ir jų gyvenamo miesto. Supratome tai, kad berniukas kenčia nuo naktinės enurezės- nevalingo šlapinimosi į lovą. Tai, kad jis gyvena nedideliame miestuke ir turi brolį bei seserį. Štai laiškas:

 

Tikiuosi geriausio

 

"Net nežinau, nuo ko pradėti pasakojimą. Turiu šešerių sūnų, prieš Naujus metus šiemet sueis septyneri. Jis visada turėjo problemų naktimis. Kol buvo mažas, tai man atrodė normalu. Jis vėlai išmoko prašytis ant puodo, bet ir pati maniau, ir aplinkiniai sakė, kad nieko tokio. Mūsų šeimoje auga dar 2 mažesni vaikai – vienam treji, o dukrytei- nėra metukų.

 

Kadangi vaikai buvo maži, kažkaip, prisipažinsiu, ne iš karto ir supratau, kad jis šlapinasi naktimis į lovą. Na, kad pasikartojančiai. Vieną kartą šlapia naktį, po to – kitą, taip ir neskubėjau nuimti jam sauskelnių.

 

Gyvename mažame miestuke, kartu su vyro tėvais. Tai anyta vis sakydavo- nieko tokio, visi vaikai šlapinasi... Ji sakė, kad ir jos sūnus (mano vyras) ilgai darė į kelnes naktimis. Tiksliai neprisimena, iki kiek metų, bet sakė, kad į mokyklą jau ėjo, o lova būdavo šlapia.

 

Aš bandžiau pasikalbėti su vaiku, klausiau, gal jis ko bijosi ar išsigando, gal kas jį skriaudžia ir aš nežinau, bet kažkaip nieko nepavyko sužinoti.

 

Pirmas gydymas, kurio ėmiausi pati, na, ne gydymas, bet kažkoks veiksmas, buvo neduoti gerti prieš naktį. Valandą prieš miegą žiūrėdavau, kad jis negertų vandens, kompoto. Negaliu sakyti, žinokite, iš pradžių gal ir buvo geriau- kelios naktys tikrai buvo ramios, bet paskui vėl tas pats.

 

Suprantu, kad sūnus mano nedidelis, gal iki mokyklos ir susitvarkys viskas, bet man gaila ir jo, ir aplinkinių. Nuolatinis lovos patalų skalbimas, tas šlapimo kvapas kambaryje... Abu sūnūs miega kartu viename kambaryje. Vietos nedaug, galvojau, gal kokią dviaukštę lovą pirkti, bet kol kas miega savo lovose paprastose.

 

Buvome pas šeimos gydytoją savo poliklinikoje. Padarė šlapimo tyrimą, jis geras buvo. Gydytojas kol kas liepė palaukti su vaistais, pasiūlė tokį kalendorių pasidaryti- surašyti dienas ant popieriaus ir žymėti, kurios buvo „šlapios“, kurios – ne. Šlapią spalviname juodai, o sausą- geltonai.

Gydytojas sakė, kad jei nepagerės, kitą kartą siųs į apskrities ligoninę.

 

Šiaip pasakysiu, kad labai trūksta apie tai informacijos. Kiek pasikalbu su draugėmis, visos „kažką“ girdėjo ir tiek.

Tikiuosi, kad viskas bus gerai ir labai bijausi dėl mažėlio, jis kol kas irgi dar su sauskelnėmis. Galvoju, jei du tokie namuose, tai jau vargas... Tikiuosi geriausio".

 

Nuo redakcijos:

Miela mama, labai gerbiame Jūsų norą likti anonimiška, ačiū už tai, kad dalinatės savo patirtimi. Visgi nuo redakcijos norėtume jums padovanoti Huggies DryNites® pižaminių kelnaičių - sauskelnių komplektą berniukui nuo 4 iki 7 metų.

Jos skirtos 17 -30 kg sveriantiems vaikams. Jos sukurtos tokiems vaikučiams, kaip jūsų berniukas, palengvinti naktinės enurezės problemą. Būkite gera, parašykite į redakcijos paštą redakcija@mamyciuklubas.lt savo duomenis - adresą ir vardą su pavarde.

4

 

3

 

Huggies DryNites® Privalumai

  • DryNites® pagamintos iš minkštų ir švelnių medžiagų, panašių į medvilnę.
  • Jos plonesnės už įprastas sauskelnes ir nešiugžda po drabužiais. 
  • Naktinių kelnaičių viduje yra sugeriamasis, drėgmę absorbuojantis sluoksnis.
  • Kelnaičių išorėje – drėgmės nepraleidžiantis sluoksnis, kuris apsaugo  patalynę. 
  • Elastiniai kraštai leidžia vaikui jaustis komfortiškai kaip ir su įprastomis kelnaitėmis.

 

Apie enurezę ir pižamines kelnaites Huggies DryNites

 

 

Mielos mamos, jei ir Jūsų vaikas šlapinasi naktimis, papasakokite savo šeimos istoriją.

 

Tik kitos, patyrusios mamos padrąsinimas, gali padėti šeimoms, kurios šiandien yra sutrikusios, nežinančios, ko griebtis.

Galite rašyti anonimiškai, kaip ši moteris. Iš tiesų svarbiausia yra ne sužinoti tikrą vardą ir pavardę, o toji informacija ir patirtis, kuria pasidalinsite. Mūsų adresas redakcija@mamyciuklubas.lt

 

Nelikime abejingi kitų bėdoms. Dalinkimės tuo, ką turime - patirtimi ir paguoda.

31. Aug 2011, 01:24

As tokiu problemu toli grazu neturejau, o vat mano mergaite 5 metu, pradejusi is po atostogu lankyti darzeli, prislapindavo lova per pietu miega, bet paskui adaptavosi, ir jau sausa ismiegodavo. Vadinasi taip pat nerviniu pagrindu, matyt ir ta puslyte nera labai jau stipri. Kartais ji man ir palunatikuoja nakti.

30. Aug 2011, 14:41

Mano sesutė po tėvelių skyrybų paliko labai jautri, ko pasekoje prisidėjo ir šlapinimasis naktimis. Kiek pamenu bėdų buvo ir pradinėje mokykloje dar mokantis, tai gėrė ir petražolių arbatas, ir visokias raminančias, kol galiausiai turbūt nerviukai sustiprėjo ir išaugo...žinoma, pas ją buvo ne liga, bet grynai nervinio pobūdžio sutrikimas...

30. Aug 2011, 11:46

Mano sesei vaikysteje taip buvo, jau ejo i mokykla, o vis dar slapindavosi i lova. Padejo akupunktura. Viename seanse buvau ir as, pamenu klausiau seses ar skauda - sake ne trupucio 😀

30. Aug 2011, 09:56

pas mane buvo ta problema ir mano brolis ja turejo. zinau ka tai reiskia, bet visiems praeina ir jusu vaikeliui praeis. tik galiu pasakyt, kad tikrai ilgiau nei jusu vaiktus dariau. mama, ko tik nedare. net pas ekstrasensus vede, dedavo nugaroj ties juosmeniu piestukine prideta piestuku, kad nakti nenoreciau verstis ant nugaros, nes sako kai miega zmogus ant nugaros labiau atsipalaiduoja. nemanyciau, kad reiktu vaistu. mes be ju apsiejom. chemija yra chemija. tik va bijau, kad maniskej to paties nebutu. .nes broliui, kuriam buvo ta probliama taip pat buvo ir jo sunui.