Šį sekmadienį įvedamas vasaros laikas

Šį sekmadienį įvedamas vasaros laikas

22. Mar 2017, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Paskutinį kovo sekmadienį 3 valandą įvedamas vasaros laikas - laikrodžio rodykles turėsime pasukti vieną valandą į priekį. 

Sezoniniu vadinamas vasaros laikas yra taikomas daugiau kaip pusmetį – iki paskutinio spalio sekmadienio, kai laikrodžius reikia pasukti vieną valandą atgal. Laikas dukart per metus keičiamas atsižvelgiant į Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą dėl vasaros-žiemos laiko susitarimų. Sezoninį laiką turi dauguma Senojo žemyno valstybių ir nemažai kitų pasaulio šalių.

Seimas 2011 metais buvo priėmęs rezoliuciją, kuria siūlė Vyriausybei daugiau dukart per metus nebesukti laikrodžių rodyklių, o likti gyventi vasaros laiku, tačiau Vyriausybė į šią rekomendaciją neatsižvelgė.

Laiko keitimas, medikų teigimu, daro žalą žmonių sveikatai, daugėja depresinių susirgimų bei savižudybių, be to, pailgėja tamsusis paros metas, todėl, policijos duomenimis, padidėja nusikalstamumas bei nelaimingų atsitikimų kelyje skaičius.Laiko keitimas, medikų teigimu, daro žalą žmonių sveikatai, daugėja depresinių susirgimų bei savižudybių.

Geografiškai penktadalis Lietuvos (vakarinė dalis) patenka į pirmąją laiko juostą, likusi šalies dalis – į antrąją laiko juostą.