Šį sekmadienį laidoje - kaip rinktis nešioklę, kokias arbatas duoti vaikams ir Vaidos Kurpienės patarimai

Šį sekmadienį laidoje - kaip rinktis nešioklę, kokias arbatas duoti vaikams ir Vaidos Kurpienės patarimai

28. Apr 2017, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Paskutinis balandžio sekmadienis, kurį kviečiame pradėti kartu su „Mamyčių klubu“, nes laukia net keturios naudingos ir smagios temos. 

Pradėsime nuo praktiškų patarimų - kaip palengvinti sau rankas ir nugarą? Nėra vaiko, kuris nenorėtų būti nešiojamas, bet ne visuomet tai galime ir pajėgiame daryti fiziškai. Todėl šįkart sporto trenerė Simona kreipėsi pagalbos į vaikų nešiojimo specialistę Ingridę Rudėnę, kuri patars, kaip išsirinkti nešioklę. Tokią, kuri būti ne tik patogi mamai, bet ir sveika vaikui. Kokie svarbiausi geros nešioklės bruožai? O kai turi nešioklę - jau galima ir pasportuoti. Todėl „desertui“ - pratimai su nešiokle!

Vėliau su mitybos specialiste Vaida Kurpiene apsilankysime Tymo turguje, kur rinksimės dabartinio sezono gėrybes. Kas yra topinambai? Kaip juos valgyti? Kokias gardžias salotas galima pasigaminti iš šakninių daržovių? 

Rubrikoje „Kūdikis ant tavo rankų“ priminsime, kad su kūdikiais reikia kalbėtis nuo pirmųjų dienų. Kodėl šis bendravimas yra svarbus? Ką jam sakyti? 

Jeigu jau jūsų mažylis pradėjo vaikščioti - pats laikas pagalvoti kiek jis turi praleisti basomis, o kiek - su batukais. Kartu su „Flebologijos klinikos“ ortopedu traumatologu Pauliumi Grigu aptarsime teisingą pėdutės vystymąsi.

Ar pamenate savo vaikystę? Juk tik sunegalavus mamos ir močiutės pasiūlydavo žolelių arbatos. Įvairūs vaistažolių mišiniai labai naudingi ir šiuolaikiniams vaikams. Jie gali apmalšinti dantukų dygimo, neramaus miego, pilvuko pūtimo ar peršalimo simptomus. Kada ką vartoti patars vaikų gydytojas Algimantas Vingras. 

Susitikime sekmadienį 8.30 val. per TV3!