Šį sekmadienį - Vilniaus miesto vaikų šventė

Šį sekmadienį - Vilniaus miesto vaikų šventė

25. May 2016, 00:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Paskutinįjį šių metų pavasario sekmadienį Vingio parke vyksianti Vilniaus miesto vaikų šventė vienoje vietoje kviečia susiburti  miesto vaikus ir turiningai bei smagiai leisti sekmadienio dieną, dalyvaujant edukacinėse, meninėse programose bei sporto užsiėmimuose.

Vilniaus miesto vaikų šventei programą yra paruošęs Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, kuris šventės metu kvies  visus vaikus aktyviai praleisti sekmadienio dieną savo organizuojamose edukacinėse bei sportinėse veiklose.

Mokslinio šou „Atradėjas“ komanda renginio metu kvies atlikti bandymus su sausu ledu, vaikučiai gamins dirbtinį sniegą, eksperimentuos su magiškais maišais, pagamins muilo košę.

Robotikos akademija pakvies į interaktyvią erdvę, kurioje bus galima sudalyvauti robotų varžybose ir išmėginti technologines įdomybes.

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras kvies į lėktuvėlių konstravimo dirbtuves. Vaikai konstruos sklandytuvų modelius ir išmoks teisingai juos skraidinti. Jaunieji astronomai paaiškins kaip naudotis teleskopu, kokius objektus galima stebėti su nesudėtinga įranga, dalyviai pro teleskopą galės stebėti saulę.

Smagu, jog prie šventės prisijungė policijos pareigūnai. Jie parodys bei pademonstruos specialiųjų priemonių panaudojimo galimybes. Vilniaus priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba pristatys  tarnybinį automobilį ir darbo metu naudojamas specialiąsias priemones. „Gelsaugos“ kinologai su tarnybiniais šunimis pademonstruos specialius gebėjimus, o taip pat, kaip yra sulaikomi  pažeidėjai.

Daugiavaikių Šeimų Asociacija „MES“ kvies vaišintis kareiviška koše, o Krašto apsaugos ministerijos savanorių bataliono pajėgų bigbendas atliks smagią  muzikinę programą.

Renginyje dalyvaus ir savo neįtikėtinus sugebėjimus demonstruos kovos menų atstovai -  Lietuvos Niat-Nam Federacija, tradicinio karatė do klubo „Puma“ mokiniai. Aikido Aikikai asociacijos "Sūkurys" treneriai siūlys sudalyvauti jų rengiamose treniruotėse. Vienintelės kardo valdymo mokyklos "Husaras nariai pristatys savo specialiai parengtą unikalią programą, įtrauks vaikus išbandyti įvairios kardo valdymo technikos bei kvies savo laisvalaikį išnaudoti kūrybiškai. Profesionalūs "Wing Tsun" treneriai paruoš išskirtinę programą, įtraukiančią įvairaus amžiaus žmones bei kvies susipažinti su šiais kovos menais iš arčiau!

Japonijos agentūra YUKARI kvies dalyvauti japoniškame taiklumo žaidime “Sutoraiku auto”. Taip pat bus galima pasigaminti lėlytes, atnešančias gerą orą, japoniškus kamuoliukus Daruma arba ninja bei sudalyvauti laimės loterijoje.

GET FIT ir vaikų lavinimo mokykla ”Ateities čempionai“ kviečia pajudėti ir smagiai praleisti laiką. 16:30 – 17:00 val. kviečia prisijungti prie treniruotės, kurios  trukmė 30 min.( reikalinga patogi, judesių nevaržanti apranga). Geras laikas garantuotas!

Scenoje visą dieną vyks pasirodymai. Programą yra paruošę Lietuvos vaikų ir jaunimo centro auklėtiniai,  taip pat vyks muzikinis "RAUDONOS NOSYS Gydytojai klounai" pasirodymas. Kūrybos namučiai „Vėjų fėja“ parodys rožinių paršelių programą "Spalvinukų miestas". Asociacija „Erdvė menui“ pristatys savo programą.

Šventės metu vyks ir mugė, kurioje bus galima įsigyti knygų, žaislų, paskanauti ar atsigaivinti.  Nepamirškite pakloto - sau ir savo šeimai!

Artėjanti Vaikų šventė - ne tik vasaros pradžia, bet ir gera proga aktyviai praleisti laiką su savo šeimyna gamtoje, kartu patirti geriausių emocijų.

Laukiame Jūsų gegužės 29 d. 12-18 val. Vilniaus Vingio parke!

Renginį organizuoja: Sveikatos labdaros ir paramos fondas „Cordis“.

Daugiau informacijos: www.vaikusvente.lt