Rytoj- specialioji laida „Žindyti? O gal nesikankinti?“

Rytoj- specialioji laida „Žindyti? O gal nesikankinti?“

27. May 2016, 12:42 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Paskutinį mėnesio šeštadienį laidoje „Mamyčių klubas“ skiriame vienai temai. Gegužę pabaigsime būsimoms ir esamoms mamos aktualia tema apie žindymą. „Nesikankink, vaikeli, duok mišinuko ir visiems bus lengviau“, - turbūt ne viena mama girdėjo šį patarimą iš vyresnių moterų. Ar tikrai bus geriau? „Žindyti? O gal nesikankinti?“ - kontraversiškas klausimas, kurį sau užduoda ne viena mama. 

Pirmiausia, aiškinsimės, ar visoms lemta žindyti ir ką daryti ištikus pirmosioms krizėms. Degančios krūtys, mastitas, vaikas neimantis spenelio ar, rodos, neužtektinai besigaminantis pienelis - gal jau laikas nuleisti rankas? Daugelis tik pagimdžiusių mamų bando žindyti, bet jau po kelių mėnesių pasirenka pieno mišinėlius. Savo patirtimi dalinasis mamos, o patarimus išsakys tėvų mokyklos „Gandro lizdas“ įkūrėja, akušerė Ieva Girdvainienė.

Taip pat kalbėsime apie mitus, kuriais apipintas pats žindymas. Dažniausiai jie susiję ne su bet kuo, bet su mityba. Valgyk chalvos, gerk daug pieno, nevalgyk daržovių - ar visa tai tiesa? Ar tikrai žindyvės turi taip žiūrėti ką deda į burną? 

Na, o jei jau nusprendėte žindyti, susidursite su kita visuomenės nuostata - viešai tai daryti negražu. Ir net negalima! Ar tikrai savo kūdikį maitinančiai mamai dera tai daryti tik namuose? 

Susitikime šį šeštadienį - 9.30 val. per TV3!

20160516111306-43313.jpg