Šią savaitę ims šilti darželiai, mokyklos, ligoninės

Šią savaitę ims šilti darželiai, mokyklos, ligoninės

11. Oct 2011, 08:00

Vilniuje šildymo sezonas sostinėje pradedamas nuo šio trečiadienio įjungiant šildymą pirmiausia ikimokyklinio ugdymo įstaigose, mokyklose, ligoninėse, o kitą savaitę - ir gyvenamuose namuose. 

 

Šildymo sezoną rekomenduojama pradėti, kai tris paras iš eilės vidutinė lauko oro temperatūra yra žemesnė už +10 laipsnių Celsijaus. Jau sinoptikai praneša, jog šią savaitę gali būti kelios dienos, atitinkančios kriterijus, kai įjungiamas centrinis šaldymas, tačiau kitą savaitę temperatūra vėl turėtų pakilti.

 

Beje, šildymo sezonas didžiuosiuose Lietuvos miestuose tiekiant šilumą darželiams, mokykloms ir ligoninėms pernai buvo pradėtas jau spalio 4-5 d.

 

Kaip skelbia Vilniaus miesto savivaldybė, gyvenamųjų namų butų ir kitų patalpų savininkai, nusprendę įjungti šildymą anksčiau, nei bus priimtas Vilniaus savivaldybės sprendimas, daugumos prašymu turi kreiptis į pastato administratorių ar bendrijos pirmininką ir apie savo sprendimą informuoti „Vilniaus energiją“.

 

Ar nebaugus šildymo sezonas dėl išaugsiančių kainų?

11. Oct 2011, 22:12

Nebijom, nes malkom kūrenam 😀

11. Oct 2011, 20:14

siauliu ligonineje tikrai dar nesildo..salu visa diena,dar naktis priesaky.

11. Oct 2011, 12:57

O kaip gerai,ypac,kad jau darzeliuose sildys,o ir namuose mes jau sennokai su sildytuvu gyvenam.

11. Oct 2011, 10:08

Ziauriai bijau sildymo, o dar puse metu teks moekti uz sildyma, ir dar brangiau nei praejusiai metais, kosmaras. Tik pas mus, kaip ir kiekvienais metais, neskuba jungti sildymo, nes bendrija. O darzeliuos sildymo, jau butinai reikia.

11. Oct 2011, 09:03

Isivaizduoju,jog baimes kyla. pas mus nera didelis butas bet taip pat jau bijau pagalvoti apie sildyma,nes perpinigine kirs nemenkai,o ir nesalta dar bute 😀. bet istaigose jau pats metas ijungti sildyma 😀