Šią savaitę tikrinami automobiliuose vežami vaikai

Šią savaitę tikrinami automobiliuose vežami vaikai

19. Feb 2013, 00:00

Vasario 18 – 24 dienomis Lietuvos kelių policija informuoja,  kad skirs didelį dėmesį automobilio saugos diržų naudojimui bei ar teisingai automobiliuose vežami vaikai.

 

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad šią savaitę, vasario 18-24 dienomis, policijos pareigūnai šalies keliuose organizuoja prevencines priemones, kurių metu tikrins, ar vairuotojai ir keleiviai naudoja saugos diržus, ar suaugusieji tinkamai veža automobiliuose vaikus, t. y. naudoja specialias jiems skirtas sėdynes.

 

Praėjusiais metais eismo įvykiuose žuvo 14 nepilnamečių, tarp jų 5 keleiviai.



„Mamyčių klubas“ primena, kad nuo 2012 metų lapkričio 1 dienos įsigaliojo Kelių eismo taisyklių pakeitimas, pagal kurį visi vaikai iki 135 centimetrų ūgio turi būti vežami naudojant tik specialias jų ūgiui ir svoriui pritaikytas kėdutes, kaip to reikalauja bendros Europos Sąjungos taisyklės.

 

KET yra nurodyta, kad saugos diržas turi būti juosiamas ne per kaklą, o ties krūtinės ląsta ir raktikauliu viršuje bei ties klubais apačioje. Vaikams dėl jų mažo ūgio saugos diržai netinka, nes apjuosti veržia gerklę, ir tai yra pavojinga. Tinkamiausios yra vaiko ūgiui ir svoriui tinkančios automobilio kėdutės.

 

Ar saugiai vežate vaikus automobiliuose?