Šiais metais vaikams skirtame labdaros renginyje – ir vaikai iš Ukrainos konflikto zonų

Šiais metais vaikams skirtame labdaros renginyje – ir vaikai iš Ukrainos konflikto zonų

24. May 2015, 22:01 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Gegužės 23 d. vyko vaikų paramos renginys „Būkime kartu“. Renginys jau daugiau nei dešimtmetį yra organizuojamas tarptautinės bendruomenės „Vilniaus tarptautinis klubas“. Šiais metais renginį globojo Italijos ambasada ir asmeniškai ambasadorius Stefano Taliani de Marchio, o susirinkusių 150 vaikų namų globotinių laukė įdomios pramogos. Šiemet renginyje dalyvavo ir 16 vaikų iš Ukrainos konflikto zonos. Paramos dienos metu pasirodė itališkų dainų ir muzikos ansamblis, Lietuvos ir Jungtinių Amerikos Valstijų kariuomenės kareiviai, Šiaulių aviacijos bazėje misiją atliekantys Italijos Karinių oro pajėgų pilotai ir kiti dalyviai.

 

Vaizdingoje sostinės pašonėje, Nemenčinės pušynuose įsikūrusiame poilsio centre „Viva Green Resort“vykęs vienas didžiausių kasmetinių paramos renginių siekia atkreipti dėmesį į vaikus, kuriems trūksta bendravimo su suaugusiaisiais, jų palaikymo ir paskatinimo bei nematerialios paramos. Užsienio diplomatai, verslo organizacijos, valstybinės institucijos buvo kviečiami prisijungti prie savanorystės, taip pat bendrauti ir linksmintis su vaikais.

 

Italijos ambasadorius Lietuvoje Stefano Taliani de Marchio pažymėjo, kad bet kurios šalies vaikai yra didžiulis turtas, o tokia iniciatyva Lietuvoje leidžia prisidėti prie jų gerovės. „Matydamas šių vaikų žingeidumą ir norus tikiu, kad vieną dieną jie visi prisidės prie Europos ateities kūrimo. Kartu su jais, tarp kurių buvo ir vaikai iš netoleruotino karinio konflikto apimtos Ukrainos, praleidome turiningą dieną: pasakojome jiems apie Italiją, apie jos geografiją, žmones, kultūrą. Norėjome paskatinti juos kada nors apsilankyti joje, o galbūt net apsigyventi vis labiau vieningoje ir solidarioje Europoje. Vaikų energija, smalsumas ir džiaugsmas, yra teigiamas ženklas, rodantis kaip užtikrintai gali būti įveikti ne visada lengvi gyvenimo išbandymai. Prie to prisideda ir įvairios viešosios įstaigos bei su meile ir atsidavimu dirbančios labdaros organizacijos.“

 

Kasmet renginio globėja tampa vis kita Lietuvoje esanti ambasada. Šiais metais „Būkime kartu“ renginį globojusi Italijos ambasada pažindino vaikus su šios šalies kultūra ir tradicijomis. Dalyviai rungėsi komandiniuose žaidimuose, atliko gaisrininkų, policininkų, pilotų paruoštas užduotis, klausėsi Italų Kultūros Instituto dėstytojų ansamblio „Duetto macchiato“ atliekamų itališkų dainų bei muzikos. Dienos programą papildė Lietuvos ir Jungtinių Amerikos Valstijų kariuomenės kareiviai, ugniagesių komanda, Lietuvos Vespos klubas. Žaidimus organizavo Italijos futbolo talentų akademijos, bendradarbiaujančios su Milano futbolo klubu, FK Trakai profesionalūs žaidėjai, Italų Kultūros Instituto dėstytojai ir savanoriai, muitininkai ir jų šunų pasirodymas, policijos pareigūnai ir kiti.

 

„Jau daugiau nei dešimtmetį, o tiksliau trylika metų, siekiame teikti nematerialią paramą Lietuvos globos namuose augantiems vaikams. Šiemet prie jų prisijungė ir vaikai iš Ukrainos konflikto zonų. Norime, jog vaikai jaustųsi priimti ir praleistų šią dieną be rūpesčių. Tikimės, jog kasmet padedame vaikams rasti įkvėpimą siekti gyvenimo tikslų, lengviau integruotis į visuomenę bei pasitikėti savo jėgomis. Šiems vaikams ypatingai svarbu įsitraukti į socialinį, kultūrinį ir sportinį gyvenimus bei drąsiau galvoti apie ateitį”, – apie renginio misiją pasakojo Vilniaus tarptautinio klubo prezidentas Andrius Končius. 

 

Prie renginio prisidėjo šios organizacijos:

 

„Vilnius International Club“; UAB „Deloitte Lietuva“; „Publicum group“; Istorinės rekonstrukcijos klubas „Kovas“; „Adlex“; UAB „Ius positivum“; „Bonum Wood“; „Hesburger“; „Maxima“; „Baltoji varnelė / Klaipėdos pienas“; „Lietuvos socialinės gerovės asociacija“; „Amber events“; „Radison BLU Astorija Hotel“; „Radisson BLU Hotel Lietuva“; „Vilniaus rajono Nemenčinės klinika“; Vilniaus rajono Policijos komisariatas; Policijos departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos“; Muitinės mokymo centras prie Lietuvos Respublikos muitinės; Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos; Lietuvos ginkluotosios pajėgos; Amerikos ambasada; „U.S. Army ROTC” Italijos ambasada; Danijos ambasada; „Rosso Arancio“; „Italijos futbolo talentų akademija“; Italijos karinės oro pajėgos; „Ferrero“; „Lietuvos Vespos klubas“; „Teva“; „Norameda“; „Appetitum“.