Šiandien - Laisvės Gynėjų diena

Šiandien - Laisvės Gynėjų diena

13. Jan 2013, 00:00

Šiandien - sausio 13 -oji - Laisvės Gynėjų diena.

 

1991 -ųjų sausio 13 -oji iš mūsų besikuriančios Lietuvos valstybės pareikalavo daug žmonių aukų. Šiandien, minėdami šią dieną, norime paklausti - o kiek Jums tąkart buvo metų?

 

Ar prisimenate kažką iš tų dienų? Ką pasakojate apie tai savo vaikams?

 

Ramios dienos visoms "Mamyčių klubo" šeimoms. Ir taikos - gyvenime bei kiekvieno iš mūsų širdyse.

neri neri 13. Jan 2013, 21:51

o aš tuomet jau dirbau ,o gyvenau darbovietės bendrabutyje ,kuris stovėjo šalia karinio dalinio . Tai tą laiką prisimenu tikrai gerai ir nenorėčiau ,kad dar kada tektų patirti kažką panašaus . Tiesa tai buvo ne sostinėje ,o Panevėžyje ,bet karinės technikos judėjimas buvo ir čia .Dirbau autobusų parke ,mūsų didelė dalis autobusų buvo skirti vežti žmones į Vilnių , prie parlamento .

13. Jan 2013, 12:37

Man tuomet buvo 9 metai, kadangi gyvenau ir gyvenu per kelią nuo tv bokšto, tai viska gerai pamenu, pabudau nuo kažkokio trenksmo ir kaip db prisimenu tėvelio žodžius: "dukryte, karas prasidėjo..." aplink girdėjosi šaudymai, tankų šūviai, nuo kurių langai drebėdavo, nors langai išeina į kt pusę nuo bokšto, o priešais kt namas tai nuo langų atsispindėjo prožektorių šviesos, kažkokių švieselių mirgėjimas, kažkas laužės į duris, gal tuomet aš nesuvokiau kas daros, nes man baisu nebuvo. O vaikams nieko dar nepasakojau, dukrytė per maža, o sūnus, matau, darželyje gavo žinių apie šią dieną 😀