Šiandien minima Pasaulinė kontracepcijos diena

Šiandien minima Pasaulinė kontracepcijos diena

27. Sep 2012, 00:00

Kasmet rugsėjo 26 dieną minima Pasaulinė kontracepcijos diena. To siekiama kovoti, kad kiekviena pasaulio gyvybė būtų  laukiama.

 

Šių metų kampanijos šūkis - „Gyvenk savo gyvenimą. Žinok savo teises. Išmanyk apie kontracepciją!“. Pasaulinė kontracepcijos dienos iniciatyva stengiasi atkreipti dėmesį į jaunimo teisę gauti informacijos apie kontracepciją, taip sumažinant neplanuotų nėštumų ir lytiniu būdu plintančių infekcinių susirgimų skaičių.

 

2007 m. pradėta minėti Pasauline kontracepcijos diena siekiama suteikti jaunuoliams daugiau informacijos apie kontracepciją, kad jie priimtų labiau apgalvotus sprendimus, susijusius su lytine ir reprodukcine sveikata. 2011 m. kampanija orientuota į 15-19 metų jaunimą, kurie turi mažiausiai patirties naudojant įvairias kontracepcijos priemones.

 

Žinios - tai varomoji jėga, kuri jaunimui padės suprasti ir pasirinkti efektyvius apsisaugojimo būdus ir padidins jų galimybes išvengti neplanuotų nėštumų.

 

2011-aisiais Pasaulinės kontracepcijos dienos kampanijoje dalyvauja per 70 pasaulio valstybių. Pagrindinė tarptautinės iniciatyvos partnerė Lietuvoje – Šeimos planavimo ir seksualinės sveikatos asociacija.