Akcija „Saldžios Kalėdos Angelų vaikams“ pradeda keliones po Lietuvą

Akcija „Saldžios Kalėdos Angelų vaikams“ pradeda keliones po Lietuvą

05. Dec 2016, 17:28 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Všį kultūros ir švietimo centro „Vilniaus mokytojų namai“  darbuotojai drauge su LR Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga šiandien aplankė šešias Vilniaus miesto specialiojo ugdymo įstaigas taip pradėdami iki gruodžio mėn. vidurio vyksiančią šiluma dvelkiančią akciją „Saldžios Kalėdos Angelų vaikams“.

„Mums ši akcija turi ypatingą prasmę. Jau gražia tradicija tapusios kasmetinės atvelykio šventės – mugės „Angelų vaikai - su meile Jums“ dalyviai  iš specialiųjų ugdymo įstaigų kasmet sukuria įvairiausių rankdarbių ir atveža į Vilnių. Mokytojų namų bendruomenei svarbu  dalintis šiluma ir kurti ryšius, todėl labai natūraliai gimė mintis, kad mes turime nuvykti pas šiuos vaikus ir atvežti jiems dalelę šilumos“ – dalinasi mintimis akcijos sumanytoja Vilniaus mokytojų namų projektų vadovė Lina Ališauskienė. Spalio mėnesį prasidėjusios akcijos metu buvo surinkta daugiau nei 700 kg obuolių, iš kurių išspaustos sultys kartu su kitomis saldžiomis partnerių dovanomis bus išvežiotos po visą Lietuvą ir papuoš šventinį vaikų stalą.

 20161205173116-85197.jpg

Vilniaus miesto specialiosiose mokyklose – šiltas sutikimas

Šiandien, pimąją akcijos dieną, Vilniaus mokytojų namų atstovai bei vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė aplankė šešias Vilniuje esančias specialaus ugdymo įstaigas, pensionatus ir džiaugiasi šiltu sutikimu, vaikų nuoširdumu ir šypsenomis. 

Vaikai džiaugėsi akcijos dovanomis bei atvykusiais svečiais, o ypač Mantu Wizzard ir jo žaismingais burtais. Jau daugiau nei dešimt metų Mantas dalyvauja atvelykio šventėje „Angelų vaikai - su meile Jums“, organizuojamoje Vilniaus mokytojų namų kiemelyje. Mantas sako, kad „pati didžiausia šventės magija yra vaikų akyse matomas džiaugsmas ir tikėjimas stebuklu“. 

Dovanos pasieks ir atokiausius šalies kampelius

Iki gruodžio 12 d. bus aplankytos 23 specialiosios ugdymo įstaigos ir pensionatai Kaune, Simne, Kaišiadoryse, Šalčininkuose, Utenoje, Kėdainiuose, Skaudvilėje, Ventoje, Pabradėje, Kazlų Rūdoje, Šiauliuose, Dabikinėje, Dusetose, Smalininkuose, Kybartuose ir Vilniuje.

Saldžius linkėjimus Angelų vaikams siunčia UAB „Vilniaus Duona, UAB „RIMI LIETUVA“, UAB „RŪTA“. Obuolius rideno ir sultis spaudė ūkininkai Gediminas Cijūnaitis ir Audronijus Norkus, UAB Obuolių namai, Regina Grivickienė, Vytautas Strazdas, Svajūnas Ilčiukas, Ramunė Butkutė, Onutė Ruzgienė.

Vilniaus mokytojų namų informacija