Šio šeštadienio MK laidoje: žaidimų svarba su kūdikiu iki metukų, žaidimai su mergaitėmis ir berniukais bei panaudotų sauskelnių dilema

Šio šeštadienio MK laidoje: žaidimų svarba su kūdikiu iki metukų, žaidimai su mergaitėmis ir berniukais bei panaudotų sauskelnių dilema

09. Oct 2015, 22:17 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kaip gera prabudus šeštadienio ryte su visa šeimyna dar lovoje, niekur neskubant gurkšnoti arbatą ar kavą, sukirsti vieną kitą šiltą skrebutį ar lietinį su braškių uogiene ir įsijungti televizorių.

Dar smagiau, kai įsijungus TV3 kanalą 9.30, išgirsti mielą, iki skausmo pažįstamą "Mamyčių klubo" laidos melodiją. Mažieji tada pradeda į taktą linguoti, šokti, trypti ir ploti :) Tad įsitaisykime patogiai ir rytoj susitikime prie TV ekranų.

Ką gi laidoje matysite:

Kur dėti panaudotas sauskelnes?

Apie tai kalbėsime naujoje TV rubrikoje "Šviežios idėjos tik tėveliams". Motinystė ir tėvystė prideda naujų rūpesčių bei darbelių, pavyzdžiui, vienas jų - pakeisti sauskelnes. O pakeitus jas, natūraliai iškyla klausimas - ką su jomis daryti, kur dėti? Laidoje sužinosite apklausos rezultatus ir išgirsite specialistų komentarus, ką iš tiesų su jomis daryti, ar reikia rūšiuoti? :)

Ką žaisti su kūdikiu iki metukų?

Mažylio, kuris dar nesėdi ir neropoja, pagrindiniai žaidimai vyksta ant tėvelių rankų. Kaip šio šeštadienio MK laidoje kalba psiochologė Goda Bačienė, jei aplinka yra neritminga ir tyli, kūdikis ją suvokia ir jaučia kaip begalybę, kurioje jis gali pasimesti ir nesijaučia saugus. Todėl taip svarbu mažyliui ką nors niūniuoti, jį glosyti, žaisti su juo ir pan. Tad ką žaisti su mažyliu iki metų ir kokie naudingiausi yra žaidimai ir užsiėmimai su juo? Visa tai - jau šio šeštadienio laidoje..

Berniukiški ir mergaitiški žaidimai

TV rubrikoje "Žaidimų laboratorija" kalbamės apie tai, kokius žaidimus žaisti su mergaitėms ir kokius su berniukais? Sužinosime ir tai, kokių žaidimų geriau su vaikais nežaisti. Ką ir kaip žaidžia mūsų sūnūs ir dukros, anot specialistų, didžiąją dalimi labai priklauso nuo to, ką mes jiems patariame, ką nuperkame. Nuo pat kūdikystės "brukame" stereotipus - mergaitėms perkame lėles, o berniukams - mašinėles, tiesa. Ar iš tiesų turėtų būtų skirstymas - mergaitėms ir berniukams skirti žaidimai ir žaislai? 

Apie visa tai jau netrukus - "Mamyčių klubo" laidoje šį šeštadienį, 9.30 per TV3!