Šlapios naktys vieną dieną išnyks

Šlapios naktys vieną dieną išnyks

23. Oct 2012, 07:00


Sunku kalbėti apie vaikučio šlapinimąsi, tačiau visgi pasidalinsiu savo istorija. Na, galima sakyti, ši bėda mums jau pamažu praeina.

 

Taigi, auginu ketverių metų sūnelį. Tai, kad šlapinasi į lovytę, pastebėjau nuo dvejų su puse metukų, nes iki tol dėvėjo sauskelnes. Kai tik jų nebemaudavome, kurį laiką buvo gerai, tačiau kelias naktis jis prabusdavo šlapioje lovytėje.

 

Nebesinorėjo vėl grįžti prie sauskelnių, tad ėmėme kloti visokias skystį sugeriančias palutes.

 

Kai tik pastebėjome šią problemą, sūnelį keldavome naktį kelis kartus ir sodindavome ant naktipuodžio, kurį padėdavome tolėliau, kad vaikas suvoktų, jog naktį reikia eiti šlapintis ant puoduko, o ne patogiau tai daryti į lovytę.

 

Turėjome čiužinuką, į kuri vaikui pasišlapinus, būdavo lengva išplauti ir išdžiovinti, tuo metu vaikas suvokdavo, kad prisišlapino į lovytę ir negali joje miegoti, kad tai yra blogai.

 

Ši bėda, manau, būdinga daugeliui ikimokyklinio amžiaus vaikų, beveik visi susiduria su šia problema, tiesiog ateina tam laikas, kai vaikui atrodo, kad tai yra nesvarbus dalykas.

 

Ir taip praėjo nemažai laiko, kol ši problema pamažu ėmė tvarkytis. Dabar sūnelis beveik neišlapina, jam jau ketveri ir, manau, kad šlapios naktys vis retės, kol visai išnyks.

 

Mama 

 

Parašyk blogą apie vaiko naktinį šlapinimąsi ir gauk dovaną Drynites!

 

Savo blogus siųskite puslapyje www.vaikuenureze.lt susiradę štai tokį mygtuką:

 

tra:site/ask

 

Kiekvieno blogo autorei dovanosime vienkartines, naktines, skystį sugeriančias kelnaites DryNites!

1

DryNites yra skirtos vaikams nuo 3 iki 15 metų amžiaus, skirtingos berniukams ir mergaitėms.