Jurgita siūlo šventėms pasigaminti varškės tinginį.
Reikės:
400 g sausainių „Gaidelis“
400 g varškės
200 g sviesto
150 g cukraus
100 g džiovintų abrikosų
2 šaukštai razinų
Vanilinio cukraus
Gaminimas:
Razinas ir abrikosus susmulkiname, užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 5 minutes.
sulaužome sausainius.
Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
Nuolat maišydami sukrečiame pertrintą varškę, suberiame razinas, abrikosus ir nedideliais gabalėliais sulaužytus sausainius. Gautą masę valandą palaikome kambario temperatūroje.
Tada masę sukrečiame ant polietileninės plėvelės ir suformuojame vyniotinį (galima krėsti į formą, išklotą plėvele, ir suslėgti).
Galiausiai gaminį dedame į šaldytuvą, kad sustingtų (aš šaldytuve laikiau per naktį).
Gruodžio 21 dieną sūneliui sukako metai ir aštuoni mėnesiai, tad yra šauni proga paskanauti varškinio tinginio, puikiai tinkančio ir kitoms šventėms.
Projekto „Didžioji MK virėja 2012“ III užduotis – Kalėdinis skanėstas
DOVANOS
Savaitės laimėtojoms - "Forto" dovanų čekiai!
Trys savaitės laimėtojos gaus po 100 Lt vertės kvietimą-dovanų čekį apsilankyti bet kuriame restoranų grupės "FORTAS" restorane Lietuvoje! Nuostabu!
Projekto nugalėtojai - praktinis seminaras su "Forto" virtuvės šefu!
Iš trijų savaitės laimėtojų bus išrinkta pagrindinė projekto nugalėtoja. Ji gaus individualų 2 akademinių valandų seminarą-konsultaciją pasirinkta tema su "Forto" virtuvės šefu (teorinė ir praktinė dalis).
www.fortas.eu
beje, dėl gražaus šio tinginio margumo galima dėti ir kakavinius sauskainius 😀 tik šįkart kai gaminau, jų neradau pirkti..
mmmm.....dar nesu girdejus varskes tinginio....o tingini dazniausiai gaminu, reikes butinai butinai isbandyt si receptuka😉 bet jau kaip juokingai atrode berniukas su ta zvake😉😀