Tėvai nepastebėjo skęstančios keturmetės

Tėvai nepastebėjo skęstančios keturmetės

03. Jul 2012, 07:00

Karšti orai prie vandens telkinių išgina daug šeimų su mažais vaikais. Savaitgalį vienai jų maudynės vos nesibaigė tragiškai.

 

Skendo keturmetė

 

Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Grinda“ paplūdimių gelbėtojų tarnybos darbuotojai praėjusį šeštadienį išgelbėjo skęstančią 4 metų mergaitę. Gelbėtojas pastebėjo, kad Valakupių I paplūdimyje, vaikų zonoje besimaudantis vaikas staiga paslydo, griuvo ir paniro po vandeniu. Nors netoliese stovėjo mergaitės tėvai, jie nepastebėjo, kad jų vaikas skęsta.

 

Mergaitę iš vandens ištraukė į nelaimės vietą atskubėjęs gelbėtojas.

 

Tai jau antras atvejis, kai oficialiai atidaryto maudynių sezono metu išgelbėjamas žmogus. Birželio 25 dieną Žirmūnų paplūdimyje gelbėtojas iš upės ištraukė skęstančią merginą. Gelbėtojai pastebėjo, kad ant kranto kartu su draugėmis sėdėjusi mergina nusprendė išsimaudyti.

 

Nors gelbėtojų darbo valandos jau buvo pasibaigusios, jie stebėjo besimaudančią merginą, kuri staiga pradėjo skęsti. Į vandenį puolę gelbėtojai ją ištraukė.

 

Gelbėtojai dirba 5 -iuose Vilniaus paplūdimiuose

 

Vilniaus miesto savivaldybė iš viso prižiūri penkis – Žaliųjų ežerų, Salotės, prie Neries Žirmūnuose, I ir II Valakupių paplūdimius. Šiai metais, kaip ir pernai, paplūdimiuose dirba 17 gelbėtojų, kasdien nuo 8 val. iki 20 val. kiekviename paplūdimyje budi po 2 gelbėtojus.

 

Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad paplūdimiuose pramogaujantiems vilniečiams draudžiama vartoti alkoholį ir maudytis apsvaigus nuo alkoholinių gėrimų, plaukti toliau už nustatytos ribos, tėvai neturėtų be priežiūros palikti savo vaikų.

 

Džiaukimės vasara ir vandens malonumais saugiai!

03. Jul 2012, 08:35

siaubas,kas per tevai,kai mano dukra brenda i vandeni ne akimirkai nenusisukam,stengiames kad prie kranto tik pliuskintusi,o cia kad 4metu eitu ir paslystu o to tevai net nepastebetu na kazkas...