Tirpstantys karoliai ir žaisminga Karolio gyvatė

Tirpstantys karoliai ir žaisminga Karolio gyvatė

13. Dec 2012, 07:00

Kai tik sužinojau konkurso uždavinį, net nekilo abejonių, kad gaminsiu vaikų mėgstamiausius mėsos kukuliukus.

 

Šiam patiekalui mums reikės:

šiek tiek ryžių,

druskos bei pipirų,

2 morkų ir nedidelio kiekio šaldytų žirnelių papuošimui,

1 kiaušinio,

300-500 g kalakutienos krūtinėlių faršo (priklauso nuo Jūsų vaikučių apetito),

maltų džiūvėsėlių,

lašelio grietinėlės ir

nedidelio gabaliuko moliūgo.

 

Pirmiausiai reikia išvirti ryžius. Basmati ryžiai man buvo atradimas, nes jie gaunasi labai minkšti, o tai yra labai svarbu mano patiekalui.

Kol verda ryžiai, paruošiame garnyrą - papuošimą. Taigi, nuskutame morkas.

Reikia pasakyti, kad vaikų racione labiausiai vertinu veršieną ir kalakutieną, pasitaikus progai perku dar ir triušieną.

 

Kai ryžiai išvirs, sumaišysime juos su kalakutienos krūtinėlių faršu, taip mes gausime pagrindinį patiekalą ir garnyrą viename. Tuomet įdėsime plaktą kiaušinį, įbersime druskos ir šiek tiek juodųjų pipirų.

 

Tada įpilsime lašelį grietinėlės, kad pridėtume daugiau sultingumo (ačiū už šią idėją "Forto" virtuvės šefui, kai vertino pirmąsias mūsų užduotis). Ir galiausiai įmaišome nedidelį kiekį maltų džiūvėsėlių, kad būsimi karoliai neprarastų savo formos.

Kai mėsos masė bus paruošta, mes galime formuoti tinkamus karolius. Aš juos formuoju itin mažus, nes mano vaikučiai mėgsta vieno kąsnio patiekalus, kai galima tiesiog įsidėti į burną ir iškart suvalgyti.

 

Kai mėsos karoliai suformuoti, aš įdedu juos į troškintuvą. O kartu pridedu ir garnyrą-papuošimą, morkas bei šaldytus žirnelius.

Pastaruoju metu itin pamėgau troškintą maistą, kadangi tai sutaupo laiko, maistas būna savito skonio, bet nepaprastai gardus, be to, apsieinu be aliejaus ir nereikalingų riebalų.

 

Kai mėsos karoliai jau pagaminti, morkos pasidarė minkštos, tuomet aš viską išdėlioju lėkštutėje.

Ir....prašom, dukrytės vienas mėgstamiausių patiekalų jau paruoštas...

Kadangi turiu 2 vaikučius, tai šis patiekalas turi 2 variantus.

 

Mano sūnelis mėgsta šiek tiek kietesnius mėsos kukulius ir dar su moliūgų padažu. Taigi, visas gamybos procesas išlieka toks pat, kaip ir tirpstantiems karoliams, tačiau vietoje troškintuvo naudoju orkaitę.

 

Suformuoju mėsos kukulius ir užkepu juos įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. (180 C).

Kol mėsos kukuliai kepa, paruošiu moliūgo padažą. Paimu mažą moliūgą, nulupu, išimu sėklas, sutarkuoju ir įdedu į verdantį vandenį, įberiu šiek tiek druskos.

Šaltuoju periodu dar mėgstu įdėti šiek tiek tarkuoto imbiero, jis prideda šiokios tokios cinkelės bei padeda apsisaugoti nuo peršalimų, bet šįkart, deja, neradau jo savo šaldytuve.

 

Verdu tarkuotą moliūgą apie 15-20 min., kol išgaruoja praktiškai visas vanduo, tuomet sublenderiuoju ir padažas paruoštas.

Tuo pat metu jau paruošti ir mėsos kukuliai, viską išdėlioju sūnelio lėkštutėje ir vaikai sėda prie staliuko.

 

Skanaus.

 


Projektas “Didžioji MK virėja 2012“: antroji užduotis

ANTROJI UŽDUOTIS 

12 09 - 12 15

Vaikiškas patiekalas: "Mama, dar..."

 

Atsikvėpkite, antroji užduotis - lengvesnė :) Pagaminkite ir įdomiai pristatykite mėgstamiausią savo vaikučio patiekalą, bei, žinoma, sugalvote jam pavadinimą. Atsiųskite ne tik patiekalo gaminimo nuotraukas, bet ir šį patiekalą valgančio vaikučio nuotrauką.

DOVANOS

Savaitės laimėtojoms - "Forto" dovanų čekiai!

 

Trys savaitės laimėtojos gaus po 100 Lt vertės kvietimą-dovanų čekį apsilankyti bet kuriame restoranų grupės "FORTAS" restorane Lietuvoje! Nuostabu!

 

Projekto nugalėtojai - praktinis seminaras su "Forto" virtuvės šefu!

 

Iš trijų savaitės laimėtojų bus išrinkta pagrindinė projekto nugalėtoja. Ji gaus individualų 2 akademinių valandų seminarą-konsultaciją pasirinkta tema su "Forto" virtuvės šefu (teorinė ir praktinė dalis).

 

fortas

 www.fortas.eu

 

SĖKMĖS!

kodelcia kodelcia 14. Dec 2012, 19:52

aš ir turiu troškintuvą, bet naudotis juo nemoku. kilo idėja, būtų šauu, jeigu kas mamayčių klube pamokytų mus kaip gaminti maistą, kad jis būtų skanus, ir kad žinotume, kiek maždaug laiko troškinti žuvį, mėsytę, daržoves. kaip geriau, į kurį aukštą dėti. Lbai norėjau, nusipirkau, bet tepanaudojau porą kartų ir nelikau sužavėta... trūkta informacijos apie tai man 😀

13. Dec 2012, 17:07

ir uztenka taip trumpai?

13. Dec 2012, 16:05

*pradėt

13. Dec 2012, 16:04

aš matai irgi turiu troškintuva bet net nežianu nuo ko pardėt 😃

13. Dec 2012, 15:41

siuos kukulius 5-10min, tixliai jau nepamenu, jeigu butu visas mesos gabalas, tuomet jau tas laikas pailgetu😉 darzovems irgi siek tiek ilgiau, 15-20min😉

13. Dec 2012, 15:21

musu irgi toks pat troskintuvas... po sio patiekalo lyg ir vel susigundziu as ji issitraukti 😃

13. Dec 2012, 15:09

kiek maždaug troškintuve ta mėsytę troškinai?

13. Dec 2012, 14:39

na, ivairiai, nes visokiu modeliu buna, siaip reikia nusprest ar norit mazo ir kompatisko ar jau didelio, kad galetumet visai seimynai gamint😉 as turejau is pradziu philips, tai ten tox spec.indelis net prieskoniams idet buvo, mamai atidaviau, o db turim tefal, tai yra spec.mygtukas, kad maistas gamintusi greiciau prarasdamas kuo maziau vitaminu😉 mes mokejome apie 200Lt😉

13. Dec 2012, 14:20

o kokios ju kainos? Man ir reiketu isigyti..Per nestuma ir as lb daug priaugau, o dar svajoju kada ir apie antra leliuka tai butu puikus dalykas.

13. Dec 2012, 13:01

zinokit, ta garu puoda isigijau dar budama nestuke, bo lb daug sveriau ir nutariau imtis priemoniu😉 pradejau viska gamint tik troskintuve, cia pripratimo reikalas, nes pvz i keptuve reikia pilt alieju, o i troskintuva tik vandeni, prie keptuves neretai ir stovet reikia, ziuret kad kas nepridegtu, o troskintuve yra nurodytas laikas darzovems, mesai, zuviai ir t.t. ir pan., taip kad nesuklysi, be to, keptuvej nlb daug telpa palyginus su troskintuvu, nes as turiu net per 3aukstus, taigi galiu gamint viska vienu metu, kaip pvz darzoves, garnyra ir dar kokia mesyte😉 plius jeigu darzoves dedi 1a, mesyte 2, tai mesyte dar igauna nepakartojamo skonio bei kvapo nuo troskinamu darzoviu apacioj😀 man tai nepamainomas dalykas namuose, tik niekaip nepribrendu desertus isbandyt, reikes kada isbandyt😀
MERGAITES, ACIU VISOMS UZ GRAZIUS ZODZIUS😀

13. Dec 2012, 11:53

labai fainai😀 ir as noriu garu puodo..

Krisliukas Krisliukas 13. Dec 2012, 11:32

Labai patiko pateikimas! super, ir maistas sveikas.. aš irgi dažnai darau kukuliukus garų puode, vaikams labai patinka..tik ...morkų jie nevalgo, užtat žirnelius kerta labai 😀

13. Dec 2012, 11:03

👍Tikrai Vika super 😍

13. Dec 2012, 10:00

Pas vaikus beveik tuscios lekstes,vadinasi tikrai skanu buvo 👍 😉

13. Dec 2012, 09:48

Receptukas puikus, butinai isbandysim 😀 niam niam

13. Dec 2012, 08:24

as kazkaip su tuo garu puodu nepriprantu, aisku kad sveikiau, bet kazkaip atrodo su juo daug darbo, norrs is tikruju turbut ne velnio ne daugiau negu su keptuve 😃 o manisksi nevalgo mesos absoliuciai ☹

13. Dec 2012, 08:20

vajei kad skaniai vaikai valgo... 😀