Trečia mažylio savaitė - kas su juo vyksta?

Trečia mažylio savaitė - kas su juo vyksta?

12. Dec 2013, 17:50 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Jau poryt "Mamyčių klubo" laidoje vėl pamatysite visų pamėgtą rubriką "Pirmosios gyvenimo savaičių" ir šįkart stebėsime kas vyksta trečiąją naujagimio gyvenimo savaitę. 

Trijų savaičių mažylis – atrodo gerokai pajėgesnis. nei tik ką gimęs ar pirmąją savo gyvenimo savaitę. Ir nors jis vis dar labai mažytis ir bejėgis jo gebėjimų sąrašėlis pasipildo keletu naujų pasiekimų.

Tokio amžiaus naujagimis pradeda reaguoti į aplinkinius triukšmus ir jau pasuka galvytę į garso šaltinį. Taip pat jau jį domina besikeičiantys vaizdai. Labai svarbi tampa lytėjimo funkcija - pamasažuokite tokiam mažyliui jo jautrius mažus delniukus, pėdutes ir veiduką. 

Tarp pagrindinių kasdienės higienos taisyklių – ir reguliarus sauskelnių keitimas. Pirmosiomis savaitėmis tai reikės daryti ganėtinai dažnai. Bet geroji žinia ta, kad

įsibėgėjus trečiajai mažylio gyvenimo savaitei jaunoji mamytė nebebijo jų keisti. Taip pat svarbus jų pasirinkimas - sauskelnės turi būti minkštos, švelnios bet tuo pačiu ir patikimos. Tuomet mūsų mažylis visuomet jausis sausas ir mėgausis gyvenimo jam teikiamais malonumais.

20131212145534-23793.jpg