Jau turime keturias pretendentes pirmame projekto "Didžioji MK virėja 2012" etape. Jei dar turite kulinarinių idėjų, ką pagaminti iš "Forto" virtuvės šefo pasiūlytų ingredientų, nedelskite ir siųskite mums šiandien iki 18 val. Rytoj skelbsime naują užduotį.
Reikės:
250 g maltos triušienos
100 g grybų
1 kiaušinio
1 skiltelės česnako
trečdalio vidutinio dydžio tamsiai žalios cukinijos;
2 nedidelės morkos;
1 stiklinės perlinių kruopų
1 šaukšto miltų
25 g sviesto
1 stiklinės pieno
1 svogūno
Trupučio pipirų, krapų, druskos.
Ruošimo eiga
Keksiukams gaminti triušio mėsytę atskiriame nuo kaulų ir ją sumalame mėsmale. Grybus taip pat sumalame mėsmale. Česnako skiltelę smulkiai supjaustome. Į dubenį sumaišome mėsytę, grybus, česnaką, kiaušinį, truputį druskos ir pipirų.
Gautą masę dedame į silikoninę keksiukų formą ir kepame 45 min. 180 C karščio orkaitėje.
Kol kepa mėsos keksiukai, išverdame perlines kruopas. Cukiniją, morkas nusilupame ir sutarkuojame maždaug 5 cm ilgio šiaudeliais į atskirus dubenėlius.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, svieste paskrudiname svogūną. Kai svogūnas suminkštėja, įmaišome šaukštą miltų, ir po truputį pildami pieną maišome padažiuką.
Įberiame druskos, krapų pagal skonį. Galiausiai į padažą suberiame išvirtas perlines kruopas, gerai išmaišome.
Kadangi žiemos metu labai trūksta saulės šilumos, nutariau patiekalui suteikti žaismingumo, iš triušienos keksiuko, garnyro bei daržovių sudėliodama gėlytę – saulytę.
Patiekalą taip ir norisi pavadinti "saulės zuikučiu".
Triušienos keksiukus gaminau pirmą kartą ir turiu pasakyti, jog jais nei aš, nei vyras su sūneliu nenusivylėme – itin gerą skonį keksiukams davė ir grybai.
Netgi nutarėme, jog šiuos keksiukus puikiausiai galima skaniai valgyti ir šaltus, tinkami neštis į darbovietę pietums.
Naujas projektas „Didžioji MK virėja 2012“
PIRMOJI UŽDUOTIS
12 01 - 12 07
Patiekalas iš virtuvės šefo pasiūlytų 4 ingredientų
"Forto" virtuvės šefas pirmai savaitei siūlo pagaminti gardų, jūsų sugalvotą patiekalą, į kurį įeitų šie 4 ingredientai:
1. Triušiena
2. Perlinės kruopos
3. Morkos
4. Cukinijos
DOVANOS
Savaitės laimėtojoms - "Forto" dovanų čekiai!
Trys savaitės laimėtojos gaus po 100 Lt vertės kvietimą-dovanų čekį apsilankyti bet kuriame restoranų grupės "FORTAS" restorane Lietuvoje!
Projekto nugalėtojai - praktinis seminaras su "Forto" virtuvės šefu!
Iš trijų savaitės laimėtojų bus išrinkta pagrindinė projekto nugalėtoja. Ji gaus individualų 2 akademinių valandų seminarą-konsultaciją pasirinkta tema su "Forto" virtuvės šefu (teorinė ir praktinė dalis).
www.fortas.eu
orginalu 👍
įdomiausia, jog ideja gimė kažkaip netyčia - begulint lovoje ir besvarstant ką gi paprasto ir kartu neįprasto pagaminti iš pateiktų ingredientų. tai ir šovė mintis kepti keksiukus 😀
😛 😛 😛skanu
wau!!! 👍
pirma foto mane suzavejo, pateikimas laaaaaaaaaabai skaniai atrodo😉 tikrai nebuciau sugalvojus😀 puiki ideja kad ir vaikiskiems patiekaliukams, butinai isbandysiu, aciu😉
👍na,ir fantazijos jusu...liuks 😃
👍 paprasta ir atrodo skanu 😀